به گزارش خبرنگار
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ویندوز 10 تلاش شده تا تمرکز لازم روی ماوس و کیبورد به کاربران ارائه شود و همچنین کاربران با محیط جدیدی در دنیای کامژیوتر خود آشنا شوند و استفاده از آن برای تمامی افراد آسان و بدون دردسر باشد و با ویندوز 8 تفاوت های چشمگیری دارد.
1 - اپلیکیشنهای مدرن در حالت دسکتاپ
اپلیکیشنهای جدید مدرن که قبلا مترو نامیده میشدند در ویندوز 8 و 8.1 به صورت تمام صفحه اجرا میشدند و راهی برای اجرای آنها در پنجره وجود نداشت اما در ویندوز 10 میتوانید این اپلیکیشنها و تصاویر را به صورت پنجرهای اجرا کنید و این اپها بهینهسازی شدهاند و اگر نا امروز تجربه استفاده از آنها را نداشته اید توصیه می کنیم حتما در ویندوز 10 آنها را استفاده کنید.
2- لمسی و تبلتی شدن صفحه
در ویندوز 8 یک محیط ادغام شده از تبلت و دسکتاپ را طراحی کرده بودند اما این کار باعث بروز مشکلاتی در ماوس و کیبورد شد به همین دلیل مایکروسافت تصمیم گرفته تا حالت تبلت را به صورت جداگانه در ویندوز 10 قرار دهد و کافیست مرکز اعلانها را باز کنید و Tablet Mode را انتخاب کرد تا حالت لمسی فعال شود. البته ویندوز 10 به صورت خودکار میتواند با توجه به سختافزار رابط کاربری خود را تنظیم کند و وقتی تبلت را به داک کیبورددار متصل میکنید محیط کاربری دسکتاپ را در اختیارتان قرار دهد.
3- چند دسکتاپ مجازی در یک صفحه
این قابلیت محبوب OS Xنام دارد که پس از تلاش های فراوان به ویندوز افزوده شده و در آن کاربران می توانند به راحتی چندین دسکتاپ با چیدمان متفاوت را در اختیار داشته باشند و از آنها در صفحهنمایشهای مختلف استفاده کنند و برای انجام آن باید دکمه Task View را در نوار وظیفه کلیک کنید تا یک دسکتاپ مجازی دیگر ایجاد شود.
4- دستیار صوتی هوشمند
اولین بار این قابلیت در ویندوزفون مایکروسافت اجرا شد و در حال حاضر نیز این برنامه در ویندوز دسکتاپ استفاده شده است که میتوانید برای موارد مختلف از او کمک بگیرید از قابلیتهای این دستیار صوتی میتوان به پیشبینی آب و هوا، تنظیم یادآور، مسیریابی، اطلاعات در مورد شخصیتهای مشهور، انجام تنظیماتی مانند وایفای و بلوتوث و یا حتی پیشبینی نتایج مسابقات ورزشی نیز اشاره کرد.
5- سازگار با دو نرم افزار ژر مصرف گوشی
ویندوز حالا برای اولین بار به صورت رسمی از گوشیهای اندرویدی و آیفون و آیپد نیز پشتیبانی میکند زیرا مایکروسافت اخیراً اپلیکیشنهای زیادی برای پلتفرم اندروید منتشتر کرده و همچنین سرویسهای محبوب خود مانند آفیس را نیز برای تمامی سیستمعاملهای موبایلی عرضه کرده است و شما می توانید از منوی استارت Phone Companion را اجرا کنید تا به صورت قدم به قدم و بدون مشکل آیفون یا گوشی اندرویدی خود را به ویندوز متصل کرده و اطلاعات آنها را همگامسازی کنید.
6- به سادگی به تنظیمات وارد شوید
تنظیمات یکی دیگر از موادری است که در آن ویندوز 10 موفق تر از ویندوز 8 بوده به طوری که در آن بسیاری از تنظیمات اصلی و پرکاربرد به صفحه جدیدی منتقل شده است و محلی به نام Settings را به خود اختصاص داده است به همین دلیل نیازی نیست که برای اکثر تنظیمات به Control Panel بروید .
7- امنیتی منحصر به فرد به واسطه اثر انگشت
ویندوز 10 به صورت پیشفرض از حسگرهای اثر انگشت پشتیبانی کرده به طوری که دیگر و نیازی به نصب نرمافزار و درایور جانبی ندارید و به این ترتیب در لپتاپها و یا تبلتهای ویندوزی مجهز به حسگر اثر انگشت میتوانید زحمت وارد کردن پسورد را فراموش کنید.
علاوه بر این ها در این ویندوز10 نرم افزار حسگرهای اسکن قرنیه و همچنین تشخیص چهره نیز بکار رفته است؛ پس اگر تولیدکنندگان سختافزار لپتاپهای خود را مجهز به این حسگرها کنند ویندوز 10 از آنها پشتیبانی خواهد کرد.
8- پرینت به PDF
مایکروسافت برای اولین بار در ویندوز ویستا
امکان پرینت داخلی اسناد به فایل را ارائه کرد. اگرچه ردموندیها تا همین چند وقت پیش
پافشاری زیادی بر روی فرمت XPS خود داشتند، اما بالاخره با ویندوز
۱۰ میتوانید پس از دستور پرینت، گزینهی Microsoft
Print to PDF را
برای پرینت فایل با فرمت PDF انتخاب کنید. این بدان معنی است
که امکان پرینت فایل از هر نقطهی رایانه و بدون نصب نرمافزارهای اضافی وجود دارد.
9- تصویر برداری از صفحه نمایش
ویندوز ۱۰ شامل قابلیتی به نام Game Bar
(نوار بازی) است. تنظیمهای مربوطه در نرمافزار ایکسباکس در دسترس بوده و برای ضبط
ویدیو از بازیهای درحال اجرای رایانه کاربرد دارد. هرچند که میتوان با نرمافزار
Game Bar از هر چیزی در دسکتاپ هم فیلم برداری
کرد. این قابلیت، ضبط کنندهای داخلی است که با کلیدهای میانبر Win+G هنگامی
که نرمافزاری روی نمایشگر درحال اجرا است، راهاندازی میشود.
10- اسکرینشاتهای تاخیردار در ابزار برش
ابزار اسکرینشات گیری داخلی در ویندوز
مایکروسافت تحت عنوان ابزار برش (Snipping Tool) قبلا هم وجود داشت.
اما ردموندیها گزینهی Delay (تاخیر) را هم به ابزار برش اضافه کردهاند. این
ابزار اجازهی آغاز یک تایمر و ثبت تصاویر بعد از تاخیر ۱ تا ۵ ثانیهای را به کاربر
میدهد. قبلا برای استفاده از این ویژگی بایستی از نرمافزارهای دیگری استفاده میشد.
همچنین، ویندوز ۱۰ کلید میانبر موجود در
ویندوز ۸ را برای گرفتن اسکرینشات هنوز هم حفظ کرده است. کافی است تا کلیدهای Win+Print Screen
را باهم بفشارید تا اسکرینشات کلی از نمایشگر ثبت شده و به طور خودکار
در مسیر Pictures → Screenshots ذخیره شود.
انتهای پیام/