به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ،دكتر مجيد حنيفه،ک اهش اشتها را نشانه یا علامت تعداد زیادی از بیمارها بيان كرد و گفت: حالات روحی و روانی، وضعیت های اجتماعی و اقتصادی افراد و مصرف بسیاری از داروها می تواند از عوامل اين بيماريباشد.
وي با اشاره به اينكه در درمان کاهش اشتها نخست باید به دنبال علت پیدایش آن و راه حل رفع آن بود افزود:اگر بی اشتهایی شما همراه با علائمي همچون ، كاهش وزن زياد بدون دليل، ابتلابه نشانه های افسردگی مانند اختلال در خواب، اضطراب، بی میلی به انجام کارها، وابستگي به داروهاي محرك، مخدر و یا الکل و یا اگر داروهایی مصرف می كنيدکه از عوارض شایع آنها کاهش اشتها است مانند ترکیبات آمفیتامین، انتی بیوتیک ها، داروهای شیمی درمانی، داروهای پرتو درمانی، کوکائین، کوئین و هروئین حتماً براي تشخیص آن به پزشک مراجعه كنيد.
حنيفه اظهار كرد: اگربی اشتهایی به طورریشه ای و علمی درمان نشود، عوارض بالقوه ای از جمله از دست دادن قدرت بدنی و احساس ضعف، سوء تغذیه، پیشرفت بیماری اصلی ایجاد کننده کاهش اشتها، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی لازم براي عملکرد طبیعی بدن را برای بیمار در پی خواهد داشت.
وي مصرف خودسرانه داروی سیپروهپتادین را درمان موقت کاهش اشتها برشمرد و افزود: سیپروهپتادین درمان اصلی بی اشتهایی نيست، آثار سریع و زود گذر ناشی از مصرف خودسرانه این دارو بر روی بهتر شدن اشتهای افراد، آنها را از پیگیری دقیق عامل ایجاد کننده کاهش اشتها و در نتیجه درمان بیماری اصلی باز می دارد.
كارشناس تجويز و مصرف منطقي دارو يادآورشد: سیپروهپتادین مي تواند عوارض شایعی چون گیجی و خواب آلودگی، تشنج ، زنگ زدن گوش، احساس ضعف و بی حالی، بالا رفتن ضربان قلب، کاهش دفعات ادرار، زرد شدن چهره فرد، تب، بی قراری، اختلالات خواب، تاری دید، خشکی دهان و بینی، ناراحتی معده، حالت تهوع و یا یبوست براي بيمار به وجود آورد.
حنيفه افزود: در صورت ابتلا به آب سیاه چشم، زخم معده، بزرگی پروستات، سابقه حمله آسم، فشار خون بالا، بیماری قلبی و پرکاری تیروئید، به طور قطع از مصرف خود سرانه این دارو خودداری كنيد و از توصیه ی آن درصورت تجویز پزشک برای شما به دیگران (به ویژه افراد مسن و ناتوان) پرهیز کنید.
انتهای پیام/گ