رییس انجمن علمی مامایی از تصویب طرح پوشش خدمات مامایی توسط شورای عالی بیمه خبر داد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازایسنا:دکتر ناهید خداکرمی درخصوص تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مامایی توسط شورای عالی بیمه، گفت: تصویب عقد قرارداد سازمان‌های بیمه‌گر با ماماها حرکتی بسیار عالمانه از سوی شورای عالی بیمه بود؛ چراکه این موضوع خواسته 20 ساله جامعه مامایی بود. ما در دولت‌های قبل تلاش کرده‌ بودیم این امر محقق شود که خوشبختانه حالا به تصویب رسیده‌ است و ما منتظر اجرایی شدن آن هستیم.

وی افزود: آنچه باعث شد که ما پیگیر تصویب عقد قرارداد با بیمه‌ها باشیم، زنان و مادران بارداری هستند که به مراکز درمانی که خدمات مامایی می‌دادند مراجعه می‌کردند و در حالی که متقاضی دریافت خدمات بودند، نمی‌توانستند از مزایای دفترچه‌های بیمه بهره‌مند شوند. مقرون به صرفه‌ترین خدمات برای مراقبت‌های دوران بارداری و انجام زایمان طبیعی زمانی ‌است که ماماها این مراقبت‌ها و زایمان‌ را انجام دهند.

خداکرمی ضمن تقدیر از وزرای بهداشت و رفاه و همچنین مدیران عامل سازمان‌های بیمه‌گر ابراز امیدواری کرد که تصویب این طرح سرعت بیشتری بگیرد و به صورت وسیع اجرا شود تا هم افراد بیمه شده‌ از آن بهره برند و هم منابع اقتصاد سلامت هدر نرود و ماما‌ها نیز بتوانند با خیال راحت خدمات خود را ارائه دهند.

وی مشکلات مامایی در بخش بستری را ناچیز خواند و گفت: وقتی زایمان توسط ماما درمراکز درمانی انجام شود، مادر می‌تواند از مزایای بیمه استفاده کند. گرچه گاهی بی‌اخلاقی‌هایی نیز در این زمینه صورت می‌گرفت و پرونده را پزشک امضا می‌کرد، اما در خدمات سرپایی که به نظر من بسیار مهم است و می‌تواند تعیین کننده نوع زایمان مادر باشد مشکلات زیادی داریم.

وی ادامه داد: درحال حاضر در جنوب شهرتهران درشهر‌هایی مانند اسلامشهر و رباط کریم، ‌حدود 300 مطب فعال مامایی در مناطقی که اصلا دسترسی به متخصص زنان نیست، فعالیت می‌کنند. ماماها با علاقه و حتی کمتر از تعرفه مصوب کارمی‌کنند، ولی متاسفانه خانمی که همسرش کارگر است وقتی به مطب مامایی مراجعه می‌کند نمی‌تواند آزمایش‌های پاراکلینیک را با فرانشیز بیمه انجام دهد و مجبور است به صورت آزاد هزینه‌ها را پرداخت کند.

رییس انجمن علمی مامایی درباره افزایش هزینه‌های رادیولوژی نیز گفت: درحال حاضر تعرفه‌های رادیولوژی افزایش یافته‌ است و هزینه سونوگرافی از 17 هزارتومان به 70 تا 80 هزار تومان رسیده‌است. اگر سازمان‌های بیمه‌گر نسخه‌های مامایی را نپذیرند، ممکن است مشکلاتی برای مادران و نوزادان ایجاد شود.

خداکرمی با انتقاد از مشکلاتی که درباره نحوه فعالیت ماماها در بسته‌های تدوینی وزارت بهداشت برای حاشیه شهرها و پزشک خانواده وجود دارد، گفت: اگر این مشکلات حل نشود دود آن به چشم مردم می‌رود. نگاه ما به این مساله صنفی نیست. براساس پایش‌ برنامه‌ها و نظرات و تجربیاتی که در چند سال گذشته در طرح پزشک خانواده به ما رسیده است به این نتیجه رسیده‌ایم که برای بهره‌مند شدن خانواده و زنان کشور از خدمات بهتر، ‌باید ماما‌ها در تیم‌های پزشک خانواده و خدمات حاشیه ‌شهر‌ها خدمات خود را به صورت مستقل انجام دهند.

وی ادامه داد: در این برنامه‌ها فردی که خدمات مادر و نوزاد را ارائه می‌دهد باید سایر خدمات خانواده را نیز انجام دهد. ماما‌ها آمادگی دارند خدمات مرتبط با سلامت بارداری، زنان و دختران را ارائه کنند، ولی سایر خدمات مثل پایش بیماری‌های مزمن و گرفتن فشارخون مرد سرپرست خانواده به کار اصلی آنها آسیب می‌رساند. اگر قرار است پایشی صورت گیرد، بهتر است دونفر ماما درتیم پزشک خانواده باشند؛ یک ماما خدمات مادران باردار، زنان ودختران را ارائه دهد و نفر دوم نیز به عنوان مراقب سلامت، خدمات کلی ارائه دهد که اگر ماما باشد بهتر است. همچنین ما انتظار داریم توزیع حق تشویقی زایمان طبیعی نیز به صورت عادلانه صورت گیرد.

رییس انجمن علمی مامایی مشکلات جامعه مامایی را مشکلات مردم دانست و افزود: اگر ما نگاه‌مان برای حل مشکلات مردم منطبق با نیاز‌های آنها و منطقی باشد، مشکلات حرفه‌ای ماما‌ها نیز حل می‌شود. کسی که می‌تواند خدمات استاندارد به زنان ارایه دهد، ماما است و این موضوع می‌تواند به استقلال حرفه‌ای آنها نیز کمک کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.