دکتر محمد مهدی امام فوق تخصص روماتولوژی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه آرتریت تاکایاسو (Takayasu's_arteritis) یا سندرم قوس آئورت بیشتر رگهای بزرگ ( عمدتا آئورت و شاخههای آن و عروق اصلی ریه) را درگیر میکند گفت : این بیماری در ژاپن خیلی شایع است و در کشور ما نیز شیوع دارد .
وی با اشاره به اینکه این بیماری به دلیل شایع بودن در خانمها، به بیماری زنان بدون نبض نامیده می شود افزود : آرتریت تاکایاسو بیماری بسیار مرموزی است که تا مراحل پیشرفته علائم قابل اعتمادی ندارد .
این فوق تخصص روماتولوژی عمده علامت این بیماری را در مراحل پیشرفته اختلال در خون رسانی عروق ثانویه به التهاب و تنگی در عروق دانست و یادآور شد : یافته جدید در رابطه با این بیماری بررسی pentraxin-3 می باشد که حساس ترین معیار فعالیت این بیماری است.
وی با بیان اینکه در قدیم برای تشخیص این بیماری از آنژیوگرافی اشعه x استفاده می شد ادامه داد : امروزه با روش سونوگرافی ، سیتی آنژیوگرافی و آنژیوگرافی توسط MRI ( MRA) می توان به نتایج مناسبتر و کم خطرتر از آنژیوگرافی رسید .
دکتر امام اظهار کرد: از درمانهای عمده این بیماری ، استفاده از ترکیبات استروئیدی است که بهتر است به واسطه مزمن بودن بیماری از ترکیبات کمکی مثل متوترکسات استفاده نمود .
وی گفت : علت این بیماری عمدتا ژنتیک است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد : بیماری آرتریت ژانت سل عمدتا در افراد بالای 50 سال دیده می شود که منجر به التهاب در شاخه های خارج جمجمه ای شریان کاروئید می گردد و میتواند منجر به ایجاد آسیب در شریان ائورت نیز گردد .
دکتر امام ادامه داد : این بیماری عمدتا با سردرد ، تب ، کاهش بینایی ، درد در ناحیه گردن بروز می کند و به واسطه تمایل زیاد به درگیری شریان تمپورال در قدیم به نام ارتریت شریان تمپورال نامیده می ششد .
وی با اشاره به اینکه به طور کلی در هر بیمار بالای 50 سال که با درد بالای گردن مراجعه می کند باید حتما به فکر ارتریت ژانت سل بود تصریح کرد : از نظر آزمایشگاهی در اغلب بیماران ESR بالاست و راه تشخیص نیز انجام بیوپسی شریان تمپورال است که امروزه به واسطه در اختیار داشتن روشهای تصویر برداری وین به تدریج حای خود را با این اقدامات تعویض می کند .
این فوق تخصص روماتولوژی در ادامه اظهار کرد : از یافته های جدید در این عرصه ، یافته های مهم در داپلر عروق درگیر ، در MRI به صورت التهاب عروق و درگیریهای بورس در اطراف ستون مهره می باشد .
وی در پایان خاطرنشان کرد : درمان این بیماری بر روی استفاده از ترکیبات استروئیدی به همراه آسپرین بوده و در مواردی لازم است داروهای مکمل و با بیولوژیک به درمان اضافه شود .
انتهای پیام/
خدا همه مریضان را شفا بده به حق ماه رجب امروز خدایا همه مشگل دارن لطفا حاجت همه مادران و مسلمانان را براورده کن
این بیماری خوب شدنی هست؟