از مرداد ماه سال 91 قرار بر این بود که تمامی وسایل برقی از سوی شرکت توانیر بیمه شوند و به ازای آن نیز طبق گفته معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از هر مشترک شهری 50 تومان و از هر مشترک روستایی 25 تومان در هر قبض دوره‌ای کسر شود و با کسر این مبلغ، مشترکین خانگی در مورد مشکلات برقی که در خانه پیش می‌آید بیمه شوند، اما مساله ‌مورد توجه پیگیری‌هایی است که در این زمینه صورت می‌گیرد و اینکه آیا هزینه وسایل برقی سوخته شده در اثر نوسانات برقی به مشترک داده می‌شود یا خیر؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  ایسنا، در حال حاضر 30 میلیون مشترک برق در کشور وجود دارند که ماهانه به طور میانگین مبلغی حدود 25 تا 50 تومان و گاه بیشتر را به عنوان حق بیمه در قبض برق پرداخت می‌کنند که این مبلغ در یک محاسبه سر انگشتی حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شود.

هرچند به دلیل پایین بودن مبلغ پرداخت بیمه نسبت به مبلغ قبض برق برخی از مشترکین توجهی به آن نمی‌کنند به همین دلیل در هنگام وجود حادثه از چنین تسهیلاتی بی اطلاع هستند و پیگیر دریافت حق خود نمی‌شوند، در مقابل برخی افراد که از ارائه چنین تسهیلاتی آگاه هستند پیگیر دریافت حق بیمه خود می‌شوند که بسیاری از آن‌ها نیز نتیجه مورد رضایتی دریافت نمی‌کنند.

با وجود این‌ که بسیاری از مشترکان مبلغ اضافه شده بابت بیمه را در قبوض خود مشاهده کرده‌اند ولی تقریبا هیچ اطلاع‌ رسانی درستی درباره چگونگی استفاده مشترکان از این بیمه انجام نشده و سوالات بی شماری در این زمینه باقی مانده است. سوالاتی نظیر این‌ که، بیمه دقیقا چه نوع خسارت‌هایی را پوشش می‌دهد؟ سقف پرداختی برای هر خسارت چقدر است؟ مراحل دریافت خسارت چگونه است؟ در صورت بروز اختلاف میان مشترک و شرکت بیمه باید به چه نهادی مراجعه کرد؟ و ده‌ها سوال دیگر که همگی بی ‌پاسخ مانده است.

این موضوع پس از توفان اخیر تهران و بروز خسارت برای تعدادی از مشترکان بیشتر مورد توجه قرار گرفت. مشترکانی که به‌دنبال جبران خسارت های خود به دلیل خرابی و نقص شبکه برق بودند و پس از مراجعه به آنها متوجه عدم عقد قرار داد شرکت توانیر با شرکت های بیمه یا وجود نداشتن پوشش بیمه برای خسارت خود شده اند.

حق بیمه چه می‌شود؟


خبرنگار ایسنا برای یافتن پاسخ این سئوالات به یکی از ادارات برق منطقه‌ در تهران رفت تا پاسخ به این‌که آیا حق بیمه دریافتی که هر ماهه از جیب مشترکان خارج می‌شود فایده‌ای دارد یا خیر را بررسی کند. بر اساس گفت‌و‌گوهای صورت گرفته با مشترکانی که برای دریافت حق بیمه خسارت وسایل برقی خود به آن سازمان آمده بودند، متوجه شدیم که این کار نیز مانند تمامی کارهای اداری سلسه مراتبی وصف ناشدنی دارد که ممکن است در نهایت نیز نتیجه‌ای عاید آن نشود یا خسارت‌دیده به دلیل سختی پیگیری‌ها، از دریافت خسارت خود منصرف شود.

به گفته یکی از مشترکان که برای دریافت حق بیمه خسارت سوختن تلویزیون در اثر نوسان برق به این اداره مراجعه کرد بود، پس از بازگو کردن اتفاق به کارمندان این سازمان نتیجه‌ای حاصل نشد و آن‌ها گفتند که نوسان برق یا خاموشی ارتباطی با سوختن تلویزیون ندارد. این موضوع باعث شد تا به سراغ یک مرجع بالاتر در این سازمان برویم و قضیه را جویا شویم، به گفته مدیر مسوول رسیدگی به شکایات حوادث سوختگی لوازم خانگی این شرکت، سوختن وسایل برقی در یک خانه ارتباطی به شرکت برق منطقه‌ ندارد و بیمه‌ای نیز به آن تعلق نمی‌گیرد.

این در حالی است که این بیمه با این سطح مسئولیت که شاید با توضیح بیشتر از طرف مسئولین مورد توجه خیلی از مشترکین قرار نگیرد، با توجه به اینکه یک شرکت دولتی بالاجبار مشترکان را بیمه کرده است گویا جایی برای اعتراض وجود ندارد! متاسفانه سرگردانی امروز مردم به دلیل اطلاع رسانی ضعیف است که موجب شده حال که دچار خسارت شده اند، ندانند که چگونه حق شان را بگیرند و اصلا هزینه بیمه ای که پرداختند ایا در زمان حادثه بکارشان می اید یا فقط هزینه اضافه‌ای از آن‌ها گرفته اند؟

پرداخت حق بیمه تا سقف 400 هزار تومان

وی ادامه داد: اگر برق یک منطقه دچار اختلال شود و تعداد مراجعه کنندگان به سازمان نیز زیاد باشد، در این شرایط پرونده‌ای برای رسیدگی به این مشکل تشکیل می‌شود که پس از ارسال بازرس به منطقه و سیر سلسله مراتب اداری تنها تا سقف 400 هزار تومان به برخی مشترکین خسارت تعلق می‌گیرد.

نکته جالب و قابل توجه این بود که به گفته این مقام مسوول هیچ خسارتی برای یک مورد سوختگی در یک منطقه تعلق نمی‌گیرد!

شایعه تخلف میلیاردی توانیر صحت دارد؟


از سویی دیگر، پیشتر از سوی برخی رسانه‌ها اعلام شده بود که یا توانیر قراردادی را با شرکت بیمه منعقد نکرده است و یا درحالی ماهانه مبلغی را از مشترکان در یافت می‌کند که در قرارداد خود با شرکت بیمه، بندهای الزام‌آوری را برای احقاق حقوق مشترکان در نظر نگرفته است. البته، هرچند مسئولان توانیر برای پاسخگویی به این مساله باوجود چند روز پیگیری، در دسترس نبوده‌اند، بر اساس گفت‌و‌گوی ایسنا با صادق، مدیر‌عامل شرکت بیمه دانا که گفته می‌شود پیمانکار بیمه‌ای توانیر در این طرح است، این مساله که اساسا قراردادی امضا نشده تکذیب شده است؛ چرا که وی معتقد است این قرارداد همچنان پابرجا است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

اما شک و شبهه‌ای که در اینجا وجود دارد این است که شرکت توزیع برق منطقه‌ مزبور شرکت بیمه دی را مورد تعهد خود عنوان کرده است و این در حالی‌ست که به گفته معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر مشترکین برق خانگی، مصرف کنندگان و اشخاص ثالث حاضر در عرصه و عیانی مشترکین برق منازل مسکونی تحت پوشش بیمه حوادث جانی و مالی ناشی از حوادث برق شرکت بیمه دانا قرار گرفتند!

پیگیری‌های خبرنگار ایسنا برای رسیدن به جواب قطعی به این موضوع از سوی شرکت توانیر بی‌نتیجه مانده و هنوز پاسخ درستی برای شائبه‌های موجود ارائه نشده است اما انتظار می‌رود که مرجع مربوطه پاسخی برای رفع ابهامات داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
خیلی ممنون از گزارش خوب واقعی و به جاتون

معلوم نیست کی این قوانین را میزاره که نظارتی هم روش نیست
و جالبتر کسی هم پاسخگو و پیگیر نیست جز شما

باتشکر
United States of America
علی
۱۲:۳۰ ۱۲ مرداد ۱۳۹۴
اتفاقا کولر ما به دلیل نوسان برق منطقه زینبیه قم سوخت. هر چی پیگیری کردیم و مراحل پیچ در پیچ رو هم گذروندیم پس از دو سال هنوز هیچ خبری از اداره برق منطقه نشده. گرما رو که نمیشه تحمل کرد.