کارشناسان برای اولین بار دریافته‌اند که زنبورها چگونه بچه‌های خود را در برابر بیماری‌های موجود در محیط زندگی‌شان مصون می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از ایسنا، زنبورها برای واکسینه کردن بچه‌هایشان، گزینشی عمل نمی‌کنند بلکه طی یک روند طبیعی آنها را در برابر بیماری‌های خاص محیط اطرافشان ایمن می‌کنند و اکنون کارشناسان حیات‌وحش برای اولین بار به چگونگی انجام این کار پی بردند.

کارشناسان آمریکایی با مطالعه روی یک پروتئین موجود در خون زنبورها به نام «ویتلوژنین» دریافتند که این پروتئین نقش مهمی در حفاظت از بچه‌زنبورها در برابر ابتلا به بیماری‌ها بازی می‌کند.

«گرو آمدام» از کارشناسان این مطالعه گفت: فرآیندی که به موجب آن زنبورها مصونیت و ایمنی در برابر بیماری‌ها را به بچه‌های خود منتقل می‌کنند تاکنون ناشناخته بوده است. اکنون دریافتیم این روند به سادگیِ غذا خوردن است.

کارشناسان آمریکایی در توضیح یافته خود اظهار داشتند: در کندوی زنبور عسل، ملکه به ندرت کندو را ترک می‌کند و بنابراین زنبورهای کارگر غذای او را تامین می‌کنند. این زنبورها هنگام جمع‌آوری گرده و نکتار، پاتوژن‌های (عوامل بیماری‌زا) محیط را با خود به داخل کندو منتقل می‌کنند و در نتیجه غذای فراهم شده برای ملکه حاوی باکتری‌های موجود در محیط خارجی است.

به گزارش نیچر ورلدنیوز، ملکه پس از مصرف این باکتری‌ها، پاتوژن‌ها را در معده خود هضم کرده و در بدن ملکه ذخیره می‌شوند. بخش‌هایی از این باکتری به پروتئین ویتلوژنین متصل شده و از طریق خون به لاروهای در حال رشد منتقل می‌شود. به این طریق بچه‌زنبورها واکسینه شده و سیستم ایمنی بدن آنها برای مقابله با بیماری‌های موجود در محیط زندگی‌شان آماده می‌شود.

انتهای پیام


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار