ظاهراً به تازگی این آموزشگاهها فعالیتشان را گسترش دادهاند تا جایی که حتی در حوزه پزشکی هم متخصص و کارشناس تحویل میدهند.
یعنی دیگر لازم نیست سد کنکور را پشتسر بگذارید و با سختی و مشقت خود را در یکی از دانشگاههای کشور جا دهید تا بتوانید پس از چند سال زحمت، درس خواندن و دود چراغ خوردن به یک متخصص یا کارشناس تبدیل شوید، بلکه فقط لازم است به یکی از این مراکز مراجعه کنید و با صرف مقداری پول و کمی وقت سر کلاسهای به اصطلاح آموزشی حاضر شوید و بعد از گرفتن مدرک هم کافی است اتاقی را اجاره کنی و با خیال راحت افراد مختلف را معاینه کنید.
مهر متخصص گوش پای برگه معاینه چشم
وقتی مهر و امضای متخصص گوش و حلق و بینی را پای برگهی معاینه چشم پزشکی گواهینامهها دیدیم این سؤال برایمان پیش آمد که آیا این متخصصین واقعاً اجازه دارند به جای متخصص چشم پزشکی مراجعه کنندگان را معاینه کنند یا نه؟
آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد بازار بیناییسنجی میگوید: این افراد از مدرک پزشک عمومی خود استفاده میکنند و برای یقین صحت دید چشمی به عنوان یک معاینه عمومی نیازی به متخصص چشم پزشکی نیست.
حالا با وجود مؤسساتی که چند ساعته اپتومتری یاد میدهند این سؤال هم مطر میشود که آیا کار مؤسساتی که هول کردند و 40 ساعته کارشناس تحویل میدهند،قانونی است؟
محمد آقاجانی در این خصوص عنوان کرد: اپتومتری یک مدرک دانشگاهی است و فقط توسط دانشگاههای مجاز و با گذراندن دورههای آموزشی داده میشود.
مؤسسات غیردانشگاهی مجاز به دادن مدرک کارشناسی اپتومتری نیستند.
قدر نعمتهای خدادادی را بدانیم
با این تفاسیر سایتها پر شدهاند از مراکز غیرمجاز و غیرمعتبری که به راحتی خلاف میکنند و حتی در برخی موارد با سلامتی مردم بازی میکنند چرا که ممکن است فردی در آستانه بیماری چشمی خطرناک به این غیرمتخصصها مراجعه کند اما او با تشخیص ناصحیح یا حتی عدم تشخیص به موقع سلامت بیمار را به خطر بیندازد این در حالی است که اگر فردی به این غیرمتخصصان مراجعه کند و برایش اتفاق ناگواری رخ دهد کسی پاسخگو نیست.
چشم نعمت خدادادی است که هر فردی در طول عمر خود به آن نیاز دارد، پس باید با مراقبت از آن به سلامتی خود اهمیت دهد و برای درمان به سراغ متخصصهای صاحب صلاحیت برود، البته این امر شامل حال همهی اعضای بدن است و نه فقط چشم و اعضای دیگر.
جدا از به گوش بودن خود مردم لازم است تا کسی فکری به حال این مراکز کند چرا که ممکن است وقتی به خود بیایند و ببینند که افراد زیادی متحمل هزینههای سنگین و جبرانناپذیری در قبال سلامتی خود شدهاند، اینجاست که دیگر کسی خود را مسئول نمیداند و اگر هم بداند چیزی درست نمیشود.
گزارش از ریحانه هرندی
انتهای پیام/