مدیرعامل بریتیش پترولیوم به خبرنگاران گفت: اگر تحریمها لغو شوند بطوریکه که بتوانیم برای کار به ایران برویم مشخصا فرصتهای کار در این کشور را بررسی خواهیم کرد. ما به طور فعال در این فاز قرار نداریم.
وی افزود: یک سری گمانه زنی وجود دارد. مسائل مختلفی همچون قراردادهای خدماتی یا مالیات و حق امتیاز وجود دارد ولی در واقع برنامه ایران درباره قراردادها برای ما مشخص نیست.
ایران امیدوار است پس از لغو تحریمها با شرکتهای نفتی بزرگ بین المللی برای حضور در بخش بالادستی نفت ایران و توسعه ذخایر وسیع که حدود 157 میلیارد بشکه نفت و 1200 تریلیون فوت مکعب گاز است قرارداد امضا کند.
ایران در ماههای قبل مذاکرات اولیه ای را با شرکتهای بریتیش پترولیوم، شل، توتال و انی درباره پروژه های احتمالی انجام داده است.
مقامهای وزارت نفت ایران هفته گذشته در کنفرانسی در وین گفتند که این کشور تقریبا 50 پروژه نفت و گاز به ارزش 185 میلیارد دلار را شناسایی کرده که تا سال 2020 اجرایی خواهند شد.
امیر حسین زمانی نیا معاون وزیر نفت ایران گفته است که قرارداد جدید نفتی ایران که پروژه های جدید براساس آن تعریف خواهد شد برخی کاستیهای قراردادهای بیع متقابل را برطرف خواهد کرد.
نمایندگان شرکت بریتیش پترولیوم و اتاقهای بازرگانی چندین کشور اروپایی در کنفرانس وین که توسط موسسه راوند برگزار شد حضور داشتند.
این در حالیست که باب دادلی گفت، شرکت بریتیش پترولیوم در زمینه حضور در ایران دچار شتابزدگی نخواهد شد.
وی افزود: ما واقعا مراقب هستیم. ما میخواهیم مطمئن شویم که هیچ کس نتواند ما را به نقض تحریمها متهم کند. ما به اندازه کافی با قانونگذاران دردسر داشته ایم.
ایران قرار است در ماههای آتی پروژه های جدید نفت و گاز در بخش بالادستی را در کنفرانسی در لندن رونمایی کند.