وی افزود:با عنایت به کاهش نزولات جوی در سال های اخیر و وابستگی زیاد کشاورزی این شهرستان به آب های سطحی، تاثیر خشکسالی بر کشاورزی منطقه بسیار محسوس بوده است.
عماری ادامه داد: اختصاص کمک های بلاعوض و تسهیلات بانکی دولت به این طرح ها بیانگر جدیت در ساماندهی مصرف آب کشاورزی است و همکاری کشاورزان با دولت در اجرای طرح ها، تلاش ها را به ثمر خواهد نشاند.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی توسعه سیستم آبیاری تحت فشار در شهرستان طارم اضافه کرد :در این شهرستان 22 رودخانه فصلی شناسایی شده است و تامین آب اکثر باغات و زمین های زراعی شهرستان از آب های سطحی جاری این رودخانه ها که توسط نهرهای سنتی و کانال های بتنی موجود منشعب شده انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم افزود :در حدود 60 درصد اراضی شناسایی شده جهت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار از 22 رودخانه استفاده می شود ولی به دلیل نداشتن پروانه بهره بردای آب، برای این متقاضیان امکان تشکیل پرونده وجود ندارد.
عماری تاکید کرد: در صورت حل مشکل توسط شرکت آب منطقه ای و صدور پروانه بهره برداری برای این منابع آبی بخش وسیعی از اراضی زراعی و باغی شهرستان به سیستم های نوین آبیاری مجهز و افزایش راندمان و صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب کشاورزی خواهیم داشت.
گفتنی است درصد قابل توجهی از هزینه طرح آبیاری تحت فشار به صورت کمک بلاعوض دولتی است و مابقی هزینه در صورت درخواست متقاضی به صورت وام بانکی خواهد بود که با توجه به مشکل شدید کم آبی و اهمیت اجرای این طرح، با مساعدت بیشتر بانک کشاورزی اجرای طرح های آبیاری تحت فشار سرعت بیشتری خواهد گرفت.
انتهای پیام/گ