به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه شهروند نوشت:از بیست و پنجم خرداد ماه که سایت همسانگزینی موسسه تبیان رسما شروع به کار کرده، ٤٠ روزی میگذرد. از آن زمان، خیلیها به این سایت مراجعه کردند، گروهی از روی کنجکاوی و گروهی هم از نیاز به ازدواج.
مسئولان سایت اما برای همه اینها، گزینه دارند. گزینههایی که معرفان یا همان واسطهها به متقاضیان معرفی میکنند. به گفته مدیر طرح ملی همسانگزینی موسسه تبیان، دهه شصتیها حالا بیشترین آمار ثبتنامکنندگان را دارند. زهره حسینی، حرفهای نگفته زیاد دارد. از این ٤٠ روزی که سایت با مراجعه بالای متقاضیان ازدواج مواجه شد. از درخواستهای عجیب و غریب برخی متقاضیان و ممنوعیتها و محدودیتها. او در حاشیه نشست خبری این موسسه، توضیح بیشتری میدهد.
آماری که از ثبتنام ١٥هزار و ٥٠٠ نفری در این سایت برای همسرگزینی اعلام کردید، از بیست و پنجم خرداد ماه است یا از اسفند ماه سال گذشته که این سایت راهاندازی شد؟تمام آمارهای ما از اسفند ماه سال گذشته که سایت راهاندازی شد، در نظر قرار گرفته شده است. اما ٢٥ خرداد و پس از رونمایی از سایت، میزان ثبتنامها به شدت بالا رفت.
قبل از رونمایی از سایت، مراجعهکنندگان چگونه متوجه فعالیت این سایت شدند؟ما آن موقع در لایههای پنهان سایت تبیان، به صورت آزمایشی و بدون تبلیغ فعالیت میکردیم، افرادی که به سایت تبیان مراجعه میکردند، متوجه شدند چنین بحثی در سایت تبیان وجود دارد و ثبتنام کردند. از همان زمان تاکنون هم ١١٠ ازدواج ثبت شده است.
متوسط سنی ثبتنامکنندگان چقدر است؟ پیرترین و کم سنترین افرادی که تقاضا کردهاند، چند سال داشتند؟
ما مرد ٧٠ ساله داشتیم که همسرش فوت کرده بود و پسرانش اقدام به ثبتنام کرده بودند، این متقاضی بیشترین سن را داشت، در مقابل دختر ٢٠ ساله بهعنوان کمسنترین متقاضی ازدواج هم داشتیم. با این همه بیشترین کسانی که برای ثبتنام اقدام کردهاند، دهه شصتیهایی هستند که فرصت ازدواج نداشتهاند. دختران هم بیشترین ثبتنام را داشتند.
محدودیت سنی برای ثبتنام وجود دارد؟
بله. تنها از دختران بالای ١٨سال و پسران بالای ٢٠سال ثبتنام میشود. در کنار این موضوع ما دو خط قرمز داریم، ازدواج موقت و ازدواج دوم. تنها زمینه فعالیت ما ازدواج دایم و تمرکز بر تکهمسری است.
متقاضیان باید شرایط خاصی داشته باشند که به آنها گزینه ازدواج معرفی شود؟باید برای ازدواج آمادگی داشته باشند، آمادگی هم تعریفی دارد، باید افراد به بلوغ فکری و اجتماعی لازم رسیده و از لحاظ روانی سالم باشند، وضع معیشتیشان هم باید قابل قبول باشد یا از حمایتهای خانواده برخوردار باشند، یعنی بتوانند یک زندگی را اداره کنند، اینها در جلسههای مشاوره مشخص میشود.
این سایت در زمینه کمکهای مالی به افراد هم فعالیت میکند؟
خیر، ما تنها در بحث انتخاب همسر فعالیت میکنیم.
خیلیها هستند که نسبت به محدود شدن فعالیت این سایت در تهران انتقاد دارند و معتقدند که در شهرهای دورافتاده یا شهرهایی که مرکز استان نیستند، فعالیت این سایت واجبتر بود، چرا از تهران شروع کردید؟بله، منتقدان حق هم دارند. اما مسألهای که وجود دارد این است که برای ایجاد این فعالیت، باید شبکه معرفان وجود داشته باشد، ما چون در تهران حضور داشتیم، میتوانستیم این معرفان را شناسایی کرده و آنها را تبدیل به یک شبکه کنیم، حالا باید در شهرستان هم کار را آغاز کنیم، مهمترین اقدامی که در شهرهای دیگر باید رخ دهد، این است که شبکه معرفان شهر ایجاد شود. باید معرفان شناسایی شوند، پس از تایید این معرفان، میتوان فعالیت سایت همسانگزینی را در آن مناطق فعال کرد.
کدام شهرها، بیشترین مشکل را برای ازدواج دارند؟مشهد، اصفهان، اهواز، شیراز، تبریز و اردبیل، ازجمله شهرهایی هستند که از ما درخواست کردند تا در این زمینه برایشان فعالیت کنیم و بهطور دایم از ما میپرسند که چرا از این استانها شروع نمیکنیم. طبیعتا ما باید از مراکز استانها شروع کنیم و این را به سایر شهرها تسری دهیم.
در مدتی که این سایت شروع به فعالیت کرده، درخواستهای عجیب و غریبی هم از سوی متقاضیان مطرح شده؟بله. درخواستهای اینگونه داشتیم، برخی اعلام میکنند که حتما یک مرد یا زن سیتیزن آمریکا به ما معرفی کنید تا مقیم شویم. البته ما خواستههای غیرمعقول را پاسخ نمیدهیم اما اگر خواسته قابل قبول باشد و بتوان کاری کرد، تلاشمان را میکنیم.
منظورتان از خواستههای غیرمعقول چیست؟افرادی ممکن است شاخصها و شرایط خاصی داشته باشند اما مایل هستند فردی با شرایط مقابل خودشان به آنها معرفی شود، ما سعی میکنیم این موارد را به مشاور معرفی کنیم.
چقدر عنصر زیبایی برای پسران، در انتخاب همسر مهم است؟یکی از مهمترین شاخصهایی که مردان در انتخاب همسر دارند، ظاهر دختران است. تا جایی که درصد قابل توجهی از مواردی که از طرف فرد یا خانوادهاش رد میشود، ظاهر دختران است.
با اینکه سایت همسانگزینی میتواند روش قابل قبولی برای انتخاب همسر باشد، اما هنوز هم خیلیها با اینکه در سن ازدواج هستند و هنوز نتوانستهاند همسر انتخاب کنند، تمایلی به ثبتنام در این سایت ندارند، گروهی هم اصلا به ازدواج سنتی اعتقادی ندارند. برای این گروه چه کارهایی کردهاید؟ما نمیگوییم که صددرصد روشمان سنتی است، تأکید ما بر ازدواج علمی و آگاهانه است، چون میخواهیم افرادی که بیشترین تناسب را با هم دارند، به هم معرفی شوند. ما روش سنتی و مدرنیته را با هم تلفیق کردیم و روش جدیدی برای انتخاب همسر ارایه کردیم. بههرحال باید فرهنگسازی شود و قبح این کار بریزد. دختران هم به اندازه پسران برای انتخاب همسر حق دارند، نباید این اقدام آنها ناشایست جلوه داده شود باید روی این موضوع از سوی معرفان و رسانهها کار شود.
در صحبتها، اشاره زیادی به فعالیت واسطهها کردید، صلاحیت این افراد چگونه تأیید میشود؟ما یک آییننامه تدوین کردیم که در آن شرایط کلی معرف تعیین شده، از سوی دیگر شرایط و صلاحیت معرف، باید در هیأت امنای موسسه تأیید شود. در آن آییننامه تأکید کردیم که فرد باید خودش متاهل بالای ٣٠سال باشد. در این میان تحصیلات مرتبط و سابقه فرهنگی – آموزشی میتواند امتیازی برای معرف به شمار رود. با این افراد مصاحبه حضوری میشود.
شناسایی معرفان چگونه انجام میشود؟این ١٣٠ نفر معرفی را که درحال حاضر فعالیت میکنند، خودمان شناسایی کردیم. البته بعد از رونمایی از سایت، افرادی آمدند و اعلام همکاری کردند. گروهی هم از برخی سازمانها آمدند و درخواست کردند که میخواهند برای کارمندانشان چنین طرحی را اجرا کنند، ما هم قرار است برایشان دوره آموزشی برگزار کنیم تا فعالیت خود را در سازمانشان آغاز کنند.
انتهای پیام/