رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: دبیران اتحادیه انجمن‌های اسلامی متشکل از اتحادیه اروپا، شرق آسیا و شبه قاره هند در نهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور عملکردهای خود را نسبت به این دانشجویان شرح خواهند داد.

تشریح عملکرد اتحادیه انجمن‌های اسلامی در نهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشوربه گزارش خبرنگار سیاست خارجی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ حجت الاسلام و المسلمین ابومحمد مرتضوی رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور در نشست خبری نهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که 12 مرداد به مدت 5 روز در مشهد مقدس برگزار خواهد شد گفت: ما وظیفه‌ای داریم که باید این وظیفه را در قبال دانشجویان محترم ایرانی خارج از کشور به نحو احسنت انجام دهیم.

وی افزود: این نهاد نهادی فرهنگی است و مخاطب ما هم دانشجویان ایرانی خارج از کشور بوده و این عزیزان حق دارند که بدانند از جانب نظام به چه نحوی حمایت خواهد شدو همچنین لازم به ذکر است این دانشجویان و متفکرین عزیز ما خواهان این هستند که با کشور خود ارتباط داشته و ما همه تلاش خود را در جهت سهل‌الوصول بودن این امر خواهیم کرد.

رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور افزود: ما می‌بایست بسترسازی‌های لازم را جهت ارتباط با این دانشجویان انجام داده و تا حد امکان مشکلات آنها را در زمینه فرهنگی و اجتماعی برطرف کنیم و هدف این همایش هم این می‌باشد که دانشجویان عزیز خارج از کشور درباره نوع حمایت و کمک‌های ارائه شده از طرف این نهاد را بدانند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی با اشاره به تبیین مبانی دینی اظهار داشت: ما همچنین تلاش خواهیم کرد با تبیین مبانی و گسترش مسائل و آموزه‌های دینی از نظر اعتقادی هم به هدف خود برسیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: مشهد مقدس یکی از شهرهای خوب و به خصوص معنوی ایران بوده که فضای روحانی این شهر و همچنین زیارت شاه خراسان امام رضا (ع) بستر خوبی را برای علاقمندان فراهم کرده است، لذا در سال های قبل که این همایش به صورت پراکنده در تهران و مشهد برگزار می‌شد، امسال سعی کردیم از اول تا آخر برگزاری این همایش در یک شهر یعنی مشهد مقدس متمرکز باشد تا بازدهی بهتری را شاهد باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه نهادهای داخلی مرتبط با امور خارج از کشور هم خواهان ارتباط با دانشجویان متفکر خارج از کشور هستند، تصریح کرد: نهادهای داخلی مربوط به خارج می‌خواهند با دانشجویان ایرانی خارج از کشور ارتباط پیدا کرده و جایگاه و موقعیت آنان را شناخته و در صورت امکان و بودن شرایط، از آنها حمایت کنند، چرا که 10 نفر از دانشجویان ویژه و نخبه ایرانی خارج از کشور در این همایش نسبت به وضعیت خود سخنرانی خواهند کرد و بازهم تاکید می‌کنم که این دانشجویان حق این را دارند از فضای کشور از لحاظ اقتصادی، فرهنگی و همچنین جذب مغزهای متفکر مطلع باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی در ادامه افزود: دبیران اتحادیه انجمن‌های اسلامی متشکل از اتحادیه اروپا، شرق آسیا و شبه قاره هند در این همایش عملکردهای خود را نسبت به این دانشجویان شرح خواهند داد.

در ادامه، وی به نیازهای معنوی و مادی این دانشجویان جهت برگشت به وطن خاطرنشان کرد: ما می‌بایست نیازسنجی کرده و نیازهای فرهنگی و به عبارتی همه نیازهای این دانشجویان را تامین کنیم، البته لزم به ذکر است درباره به نتیجه رسیدن و فکری این نیازها شاید به کمک برخی ارگان‌ها نیاز داشته و از طریق وزارت علوم و تحقیقات این نیازها پیگیری شود.

در ادامه دکتر سهراب‌پور دبیر همایش هم با بیان اینکه همه ایرانیان خارج از کشور به خصوص دانشجویان کشورشان را دوست دارند، تصریح کرد: بسیاری از این دانشجویان دوست دارند که به کشور خود بازگردند و نظام جمهوری اسلامی هم وظیفه دارد که این عزیزان را تحت حمایت خود قرار دهد، البته بعد از فارغ‌التحصیلی می‌بایست خود تصمیم بگیرند که بازگردند و یا نه. البته گفتنی است از لحاظ عاطفی و عشق به وطن و خانواده بسیاری از این دانشجویان خواستار اینند که به وطن خود بازگردند، ولی شاید از لحاظ مادی دچار تردید شوند که خداوند را شاکریم بسیاری از این دانشجویان مسائل عاطفی را اولویت قرار داده و بازگشتند و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بستر مادی هم جهت برگشت این عزیزان فراهم شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی در پایان خاطر نشان کرد: حوزه کاری ما بیشتر فرهنگی و اجتماعی بوده و سعی ما بر این است که دانشجویانی که از نظر علمی و بعد علمی جذب دیگر کشورها می‌شوند با آنها ارتباط برقرار کرده و سعی بر حفظ این ارتباط داشت، ولی اگر هم مشکلی از لحاظ سیاسی وجود داشته باشد، با اینکه در حیطه کاری ما نیست، سعی خواهیم کرد اگر کسی در این زمینه به ما مراجعه کرد، با میانجیگری بین آنها و نهادهای رسیدگی‌کننده به این مسئله این مشکل را تا حدی تقلیل بخشیم و باید این را هم گفت که ما سعی بر این داریم دانشجویانی که نخبه و موثر در علم کشور هستند را به سمت وطن خودشان جذب کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: فضا ، جذب ، دانشجویان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار