به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از گرگان؛ کمال سلمانی گفت: خانواده های افراد معلول پناهنده به دلیل نداشتن پوشش بیمه ای، کمتر به مراکز درمانی و توانبخشی مراجعه می کنند. بنابراین شدت معلولیت در آنها افزایش می یابد. به همین منظور از طریق اجرای طرحهای خدمت رسانی می توان بخشی از مشکلات ناشی از معلولیت آنها را کاهش داد.
وی ادامه داد: طرح حاضر، طرحي است كه با همكاري دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور ، واحد برنامه ريزي كميسارياي عالي امور پناهندگان(UNHCR) و اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در استان گلستان اجرا خواهد شد.
سلمانی افزود: خانواده هاي پناهندگان عموما به دليل عدم برخورداري از تخصص و محدوديتهاي اجتماعي به مشاغل كارگري روي مي آورند و سطح درآمد آنها معمولا از ساير افراد هم طبقه خود در ايران نيز پايين تر است. حال وجود يك فرد معلول در خانواده اي كه به دليل حاشيه نشين بودن در شهرهاي بزرگ دسترسي چنداني نيز به سيستم بهداشتي، توانبخشي و بیمه ای و حمایتی موجود در جامعه ندارد فشاري غير قابل تحمل بر دوش خانواده خواهد گذاشت.
وی گفت: از آنجايي كه سياست كشور جمهوري اسلامي ايران بازگشت اين ميهمانان عزيز به كشور خویش است، لذا توانمند سازي پناهندگان معلول به خودكفايي و استقلال آنها بسيار كمك نموده و باعث عزيمت سريعتر اين گروه به موطن خود خواهد گشت و بدیهی است، افراد توانمند مي توانند در توسعه کشور خویش ایفای نقش کنند.
گفتنی است: این طرح با آموزش تسهیلگران افغانستانی به مدت 96 ساعت شروع گردیده است. پس از شناسایی معلولین افغانستانی نیازمند، خدمات رسانی به آنها ازطریق این تسهیلگران آغاز می شود و تا پایان سال میلادی 2015 ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/پ