دکتر عمرانی، فوق تخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد استفاده از هندزفری عنوان کرد: بسامدی که نخست باعث آسیب میشود، بسامد 4000 هرتز است. صدا یک انرژی است، هنگامیکه صدا به گوش برخورد میکند این انرژی به پردهی صماخ میرسد و سپس به استخوانچههای شنوایی میرود و از آنجا به حلزون شنوایی که بخشی از دستگاه حس و عصب شنوایی هستند، منتقل میشود و سپس توسط عصب گوش به مغز میرسد، اگر شدت این انرژی از اندازهای که ساختار بسیار ظریف و استثنایی گوش میانی و گوش داخلی میتوانند آنرا منتقل کنند بیشتر شود، دریچههایی از آنها آسیب میبینند.
وی ادامه داد: یکی از نخستین جاهایی که آسیب میبیند، حلزون شنوایی است. حلزون شنوایی یکی از مهمترین بخشهایی است که در اثر شدت بالای صوت به سادگی آسیب میبیند و چگونگی این فرآیند بدین طریق است که: برخی از بسامدهایی که یاختههای شنوایی در حلزونچهها، صدا را میگیرند و داده پردازی میکنند و سپس انتقال میدهند، هنگامیکه صدا از اندازهای شدیدتر باشد با شدت به این یاختهها برخورد میکند و آنها را به شدت به لرزه در میآورد و همین امر ممکن است باعث آسیب دیدن و یا حتی مرگ آنها شود، در نتیجه فرکانسهایی که نخست باعث آسیب میشوند، معمولا 4000 هرتز هستند، تکرار یا بازگشت این شدت بالای صدا، میتواند آسیب و از هم گسیختگی یاختههای شنوایی را ماندگار کند و بجای آنکه سلولها را زخمی کند و یا به آنها آسیب رساند، آنها را بکشد، در نتیجه ما دچار کاهش شنوایی در بسامد 4000 هرتز میشویم.
دکتر عمرانی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ابزارهای زندگی ما که میتواند باعث چنین رخدادی برای ما بشود،گوش کمکی یا هندزفری است که به دلیل اینکه به درستی درون گوش قرار میگیرد، همهی نواهایی که از آن بیرون میآید باعث جابجا شدن پردهی گوش میشود و از آن به استخوانچهها و حلزون شنوایی میرسد، اگر اندازهی انرژی صوتی که از گوشی کمکی به درون گوش آزاد میشود از توان شنوایی ما بیشتر باشد بی گمان باعث ایجاد آسیب میشود، این آسیب نخست گذرا است و اگر مجدد رخ ندهد امکان آن وجود دارد که دردسر ساز نباشد ولی اگر بارها تکرار شود و یا همان یکبار هم شدت بسیار بالایی داشته باشد، امکان آن وجود دارد که آسیب برگشت ناپذیر باشد.
این متخصص گوش و حلق و بینی در مورد شدت صوت گفت: باید اندازهی صوت موردنظر باشد که شدت آن بالا نباشد، اگر انرژی صوتی بیشتر از 85 دسی بل باشد، بسته به زمانی که با آن مواجه هستیم، میتواند آسیب رسان باشد.
وی با ابراز تاسف از اینکه بسیاری از افراد هنگام استفاده از گوشی کمکی برای اینکه احساس بهتری به آنها دست بدهد، صدای آنرا افزایش میدهند عنوان کرد: هرگز صدا از اندازهی مجاز شنوایی نباید عبور نکند.
انتهای پیام/