به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نکته مهم این است که آیا تمامی راه حلهای این افراد میتواند مشکل فرد را حل کند؟ یا اینکه این راه حلها نه تنها چارهساز نیست، خود فراهمکننده مشکلات جدیدی خواهد بود. بدیهی است که نظر یک متخصص، یاریگر این فرد برای حل مشکلاتش خواهد بود و او را یاری خواهد کرد.
حال با توجه به موضوع طرح شده میتوان تا حدودی به تفاوت بین دو مقوله "راهنمایی" و "مشاوره" پی برد. در صورتی که بخواهیم جزییتر به این تفاوتها اشاره کنیم باید گفت: "راهنمایی" مفهومی کلی است که میتوان مشاوره را زیر مجموعه آن دانست. ولی "مشاوره" جریانی تخصصی بین متخصص و فرد مراجعه کننده است. همچنین فرد مراجعهکننده نکات ناشناخته شخصیت خود را میشناسد و به آن آگاهی پیدا میکند. از این طریق است که فرد میتواند مشکل خود را حل کند.
با وجود پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای مختلف علمی، همچنان شاهد این طرز تفکر در بین افراد جامعه هستیم که: " فقط زمانی باید به مشاور مراجعه کنیم که درگیر بیماری خاصی شده باشیم. " این طرز تفکر اشتباه است؛ چون گاهی اوقات فرد در مشکلات خود گرفتارشده و قادر به حل آن نیست. از طرف دیگر مشکلات در ذهن فرد بهصورت کلافی درهم پیچیده در آمده است. در این وضعیت است که فرد نیاز به متخصص را احساس خواهد کرد تا مشکل خود را بهصورت تخصصی حل کند.
به رغم برخی تفکرات غلط در میان افراد جامعه، در بین برخی از خانوادهها هنوز این تفکر وجود دارد که " مواقعی که دچار مشکل نشدهایم، باز هم میتوانیم به روانشناس مراجعه کنیم. " جای بسی امیدواری است که در پرتو این طرز تفکر، دیدگاه افراد جامعه اصلاح شود و دیگر دید منفی به فرد مراجعهکننده به روانشناس وجود نداشته باشد.
همچنین علاوه بر موارد مذکور، مشاوران قادرند در ابعاد و زمینههای دیگر اعم از انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل یاریگر باشند تا فرد بتواند میان استعدادها و تواناییها و میل و رغبت خود انطباق ایجاد کند. با این کار متخصصان میتوانند نوع نگرش فرد را به محیط پیرامون خود و تغییرات آن، تغییر دهند و جریان زندگی را برایش مطلوب کنند.
دکتر ابراهیم مقدم روانشناس در گفتگو با خبر نگار بهداشت در مان باشگاه خبر نگاران میگوید: در درجه اول باید ما رفتارهایی از خودمان نشان بدهیم که اصطلاحاً به آنها رفتارهای سازگارانه میگویند.
به عبارتی دیگر رفتارهایی که باعث میشود هم خودمان و هم اطرافیان از آن احساس خوشآیندی داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر به هر ترتیبی ما مسائل و مشکلات داشته باشیم که حالت دلشوره های خفیف گرفته دلهره و یا مواردی از این دست و صد البته به موارد خیلی شدید تر مواجه شود حتماً نیاز است که از یک کمک حرفهای و تخصصی برخوردار شویم.
وی در ادامه تصریح کرد: در درجه اول توصیه ما این است که فرد به یک روان شناس مراجعه کند مثلاً در مورد مسائل جزئی زندگیاش و مشکلاتی که در خصوص مسائل تحصیلی –ازدواج- و فرزنداری و مسائل شغلی و موارد از این قبیل برایش پیش میاید که انطباق و سازگاری آن را با پیرامون خود دچار مخاطره میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: مراجعه به روان شناس امری طبیعی است حتی در زمان هایی که فرد احساس خوب دارد و برای بهتر شدن احساس و بالاتر رفتن سطح بهداشت روانی از کمک یک روان شناس استفاده كند و میتواند تأثیر سودمندی برای فرد در پی داشته باشد.
گزارش از احسان رمضانی
انتهای پیام/