به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه خبری "الجزیره" در برنامه "ماوراء الخبر" به موضوع هسته ای ایران و توافق تاریخی هسته ای پرداخت و گفت:نگرانی جامعه عربی فقط به توافق هسته ای محدود نمی شود بلکه به مرحله بعد از توافق نیز مرتبط است.
الجزیره افزود:جامعه عربی، ایران را در حال تحریم به عنوان یک قدرت منطقه ای به شمار می آوردند، حال اگر تحریمها نیز لغو شوند عاقبت چه خواهد شد؟
شبکه الجزیره از سوال خود در برنامه "ماوراء الخبر" که 7 جولای 2015 به روی آنتن رفته بود، غافل نشد. پرسشی که این شبکه در رابطه با فعالیت های ایران به عنوان قدرت منطقه ای، مطرح کرده بود اینکه که چرا مذاکره کنندگان هسته ای در وین با کسی مشورت نکردند، حتی اسرائیل که از نزدیک این مذاکرات را دنبال می کرد به نظراتش اعتنایی نشد؟
در این باره جمال خاشقچی روزنامه نگار و نویسنده عربستانی گفت:آنچه که رخ داد برای ما درسی بود که بفهمیم ایالات متحده فقط برای قدرتمندانی همچون ایران احترام قائل است و به دلیل وجود شکاف در میان کشورهای عربی، ایران با هوش و ذکاوت خود توانست در دهه های گذشته قدرت خود را گسترش دهد.
این نویسنده روزنامه نگار افزود:تنها راه برای جلوگیری از فروپاشی نظام کشورهای عربی منطقه، حمایت از استراتژی ریاض مانند طوفان قاطعیت است.
وی درباره توافق هسته ای ایران نیز اظهار داشت: اوباما برای ادامه توافق با ایران تنها 60 روز وقت دارد تا تایید نهایی را از کنگره بگیرد.
بنابر نظر این نویسنده عربستانی این توافق به خودی خود خالی از اشکال است، ولی به دلیل نفوذ ایران و قدرتمند شدن این کشور، این توافق به صلاح منطقه نیست و نمی توان با این توافق در سایه بحران منطقه ای، ایران را یک کشور هسته ای دانست.
از سوی دیگر ماشاالله شمس الواعظین مشاور مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در پاسخ این تحلیلگر عربستانی گفت:این توافق می تواند باعث ایجاد هماهنگی و همکاری منطقه ای برای مبارزه با داعش شود که قلب استراتژی عربی را هدف قرار داده است.
در مورد افراط گراهای تکفیری شمس الواعظین معتقد است که هویت تروریست ها یکی است و هیچ اختلافی در هویت آن ها وجود ندارد، اما خاشقچی معتقد است که ایران سیاست های طائفه گری را در منطقه اتخاذ کرده و از اقلیت در برابر اکثریت حمایت می کند.
شمس الواعظین در پاسخ به تحلیلگر عربستانی اظهار داشت: اگر شما چنین تفکری را در پیش بگیرید، ما باید بگوییم که عربستان نیز از انقلاب مصر علیه حکومت حمایت کرده است.
انتهای پیام/