واقعیت آن است که اگرچه تحریم‌ها نتوانست حرکت رو به رشد ایران را متوقف کند، حتی موجب شد ایران نوعی مقاومت و انعطاف‌پذیری اقتصادی را در ایران نسبت به تحریم‌ها به وجود آورد.

به گزارش حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، واقعیت آن است که اگرچه تحریم‌ها نتوانست حرکت رو به رشد ایران را متوقف کند، و حتی موجب شد ایران نوعی مقاومت و انعطاف‌پذیری اقتصادی را در ایران نسبت به تحریم‌ها به وجود آورد، اما رفع تحریم‌ها می‌تواند یکی از نقاط بزرگ تاثیرگذار بر شکوفایی اقتصادی ایران باشد. خوشبختانه از امروز این دوران به پایان می‌رسد و ایران وارد مقطع جدید تاریخی می‌شود.

در دوران پساتوافق سه بخش مالی – بانکی، نفتی و بازار سرمایه در مسیر شکوفایی قرار می‌گیرند که در این میان بازار سرمایه بیش از تمام بخش‌ها نقش بازی خواهد کرد.

رشد و توسعه اقتصادی، نیازمند برخورداری از بازارهای مالی گسترده و کارا است. بازارهای مالی از دیدگاه اقتصادی به دو بخش بازار پول و بازار سرمایه تقسیم می‌شوند. بازار پول، بازار مبادله منابع کوتاه‌مدت است و حداکثر سررسید آن یک دوره مالی است. در کنار بازار پول، بازار سرمایه از جایگاه و اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

بازار سرمایه که بر اساس ویژگی آن، مختص منابع بلندمدت است، امکان مبادله منابع را میان دارندگان مازاد منابع با متقاضیان کسری منابع فراهم می‌آورد. از آنجا که رشد و توسعه اقتصادی نیازمند ایجاد سرمایه‌گذاری‌های کلان است و این سرمایه‌گذاری‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانند بر اساس منابع کوتاه‌مدت بازار پول تأمین مالی شوند، ایجاد یک بازار سرمایه قوی و کارآمد زیرساخت اساسی بلندمدت طرح‌های اساسی هر کشور را تشکیل می‌دهد.

بازار سرمایه مکانیزمی را فراهم می‌آورد تا بر اساس آن امکان تجهیز پس‌اندازهای اندک به سرمایه‌گذاری‌های کلان اقتصادی فراهم شود که این اقدام بر اساس تخصیص بهینه منابع امکان‌پذیر می‌شود. در بازار سرمایه تخصیص، زمانی بهینه است که بیشترین حجم منابع متوجه سودآورترین فعالیت‌ها شده و در نتیجه بهترین و توجیه‌پذیرترین فعالیت‌های اقتصادی با امکان بیشترین حجم مالی روبه‌رو خواهند شد. در ایران رکن اصلی بازار سرمایه، بورس اوراق بهادار بوده که نقش محوری بازار سرمایه را برعهده دارد.

اکنون سرمایه‌گذاران به دنبال یک بازار مطمئن و بلندمدت برای سرمایه گذاری هستند و با توجه به آنچه گفته شد هیچ بازاری به لحاظ اطمینان، سود آوری و نقدشوندگی همچون بازار سرمایه نیست و به همین علت به نظر می‌رسد با گشایش‌هایی که با توافق صورت خواهد گرفت، بورس، بازار اول اقتصاد خواهد شد.

علاوه بر این، با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و نامه مهم رییس جمهوری مبنی بر توسعه بازار سرمایه، بازار سرمایه شاهد تحولی کیفی و حرکتی پرشتاب به‌سوی این اهداف خواهد بود.

همچنین با آماده شدن زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاری خارجی روند توسعه بازار شتاب بیشتری پیدا می‌کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار