به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از عصر ایران؛ تلفن ها رابط ما با دنياي بيرون هستند و بردن تلفن به رخت خواب يعني درگير شدن با دنياي بيرون پيش از خواب.
خيلي از ما عادت کرده ايم قبل از خواب چند دقيقه (يا حتي چند ساعتي) با تلفن همراهمان مشغول باشيم. از چک کردن ايميل گرفته تا سر زدن به فيسبوک و اينستاگرام يا خواندن اخبار آخر شب همه و همه از جمله کارهايي هستند که باعث مي شوند تلفن هاي همراه در رخت خواب هم همراه ما باشند. اما بنا به دلايل علمي بهتر است اين عادت را ترک کرد.
به گفته محققان، تلفن هاي هوشمند نوزي آبي رنگ گسيل مي کنند که باعث گيج شدن ذهن شده و در اين شرايط انسان تصور مي کند در يک منطقه زماني متفاوت حضور دارد.
حتما چنين تجربه اي برايتان آشناست. فرض کنيد بسيار خسته هستيد و تصميم ميگيريد که استراحت کنيد، اما ناگهان به ياد مي آوريد که بايد ايميلتان را چک کنيد. پس از اين کار ناگهان متوجه مي شويد که تا حد زيادي از خستگيتان کم شده و تصميم مي گيريد سري به شبکه هاي مجازي بزنيد و به اين ترتيب در حالي که در ابتدا بسيار خسته بوديد، اما چند ساعتي را با تلفن هوشمندتان مشغول مي شويد.
اين اثر در طول موج هاي بين ۴۸۰ تا ۵۰۰ نانومتر به اوج خود مي رسد و براي اينکه بتوانيد مقايسه بهتري داشته باشيد، بايد خدمتتان عرض کنيم که طول موج گسيل شده از يک آيفون ۶ در حدود ۵۵۰ نانومتر است. نور آبي باعث مي شود ترشح هورمون ملاتونين به تعويق بيفتد.
اين هورمون به مغز انسان يادآوري مي کند چه زماني فرد بايد به خواب برود. نور آبي گسيل شده از تلفن هاي هوشمند مغز انسان را قانع مي کنند که هنوز براي ترشح هورمون ملاتونين زود است و به اين ترتيب چرخه خواب انسان را به هم مي زنند. البته اين تنها تلفن هاي هوشمند نيستند که چنين نوري ساتع مي کنند و مي توان آن را در تلويزيون ها و نمايشگر تبلت ها نيز مشاهده کرد.
کاهش هوشياري ذهني
استفاده از تلفن هوشمند قبل از خواب ذهن را هوشيار نگه مي دارد و مانع از تجربه يک خواب راحت مي شود. اين مورد ارتباطي به نور آبي ندارد و به فعاليت هاي مغزي بر مي گردد. تلفن ها رابط ما با دنياي بيرون هستند و بردن تلفن به رخت خواب يعني درگير شدن با دنياي بيرون پيش از خواب.
پيام ها و اعلان هايي که توسط برنامه هاي مختلف فرستاده مي شوند باعث بالا ماندن سطح هوشياري انسان قبل از به خواب رفتن مي شوند و به اين ترتيب هميشه بخشي از مغز انسان آماده دريافت آنها باقي مي ماند. در کنار اين مورد، بايد نکته ديگري را نيز در نظر داشته باشيد.
حتما براي شما هم پيش آمده که در طول روز بارها بدون اينکه هدفي داشته باشيد صفحه نمايشگر تلفن هوشمندتان را روشن مي کنيد، چند ثانيه نگاهي به آن مي اندازيد و سپس مجددا صفحه را خاموش مي کنيد. چنين رفتاري نوعي اعتياد به حساب مي آيد و زماني که قبل از خواب تلفن همراهتان در کنار شماست وسوسه مي شويد يک بار ديگر آن را چک کنيد.
دستگاهتان را "خواب-دوست" کنيد
اگر با خواندن اطلاعات بالا باز هم نمي توانيد قبل از خواب از تلفن عزيزتان دل بکنيد پس حداقل اين پيشنهادات را در نظر داشته باشيد. فيلترهاي فيزيکي وجود دارند که مي توانيد با چسباندن آنها روي صفحه دستگاه، ميزان نور آبي دريافتي را کاهش دهيد. همچنين بهتر است در اتاق هاي تاريک، نور پس زمينه تلفنتان را تا حد ممکن پايين بياوريد.
به علاوه مي توانيد از برنامه هايي مانند Twilight براي فيلتر کردن نور آبي گسيل شده پس از غروب آفتاب و نيز F.lux براي تنظيم ويژگي هاي نوري دستگاه در زمان هاي مختلف استفاده کنيد. برنامه F.lux به شما اجازه مي دهد در زمان هاي خاص، نور پس زمينه تلفن را به قرمز متمايل کنيد تا از مشکلات نور آبي اجتناب شود.
انتهای پیام/