کارشناسان معتقدند اگر تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا بر ضد روسیه تشدید شود، اجرای مفاد این توافقنامه میتواند به حل مشکلات روسیه کمک کند.
بانکهای مرکزی کشورهای عضو بریکس که از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است، توافقنامه حمایت متقابل کشورهای عضو را امضا کردند.
بانکهای مرکزی کشورهای عضو بریکس همچنین یک صندوق ذخیره پولی مشترک تشکیل دادند و مسائل مربوط به عملکرد آن را نیز مشخص کردند.
گفته میشود این ساختار مالی جدید میتواند جایگزینی برای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی باشد که اولی تحت کنترل اروپاییها و دومی تحت سلطه آمریکاییها است اما روز به روز در عرصه اقتصادی و مالی بین المللی اعتبار و نفوذ خود را بیشتر از دست میدهند.
در بیانیهای که بریکس در پایان نشست خود در اختیار مطبوعات قرار داد، آمده است هدف از تأسیس و راه اندازی صندوق اعتباری یادشده این است که بانکهای مرکزی کشورهای عضو بریکس بتوانند در صورتی که در زمینه نقدینگی به دلار با کمبود و مشکل مواجه شدند، امکانات و تسهیلات مالی به دلار آمریکا در اختیار یکدیگر قرار دهند.
طبق بیانیه بریکس، تشکیل و اجرای چنین سازوکاری میتواند به حفظ ثبات مالی در کشورهای عضو بریکس کمک کند.
صندوق مالی مشترک بریکس با سرمایه اعلام شده یکصد میلیارد دلار، یکی از بزرگترین نهادهای مالی خواهد بود. سهم چین در تأمین اعتبار این صندوق تازه تأسیس چهل و یک میلیارد دلار، سهم روسیه، هند، برزیل هر یک هجده میلیارد دلار خواهد بود و آفریقای جنوبی نیز پنج میلیارد دلار در اختیار این صندوق قرار خواهد داد.
انتهای پیام/