ایران بود که با صداقت کامل در مذاکرات حاضر شد و برنامه هسته‌ای اش را در معرض دید و قضاوت جهانیان و مراجع ذی‌صلاح حقوقی قرار داد.

 به گزارش خبرنگار سیاست خارجی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مذاکرات هسته‌ای با کش و قوس‌های فراوان و به رغم کارشکنی‌های فراوان نهایتاً به ثمر نشست و جمع بندی که ماه‌ها و بلکه سال ها بسیاری در انتظار آن بودند، میان طرف‌های مذاکره کننده به امضاء رسید. دو طرف مذاکرات یعنی ایران و 1+5 به تعهداتی پایبند شدند و گویا از این پس جمع بندی هسته‌ای وضعیت جدیدی را برای دولت‌های مذاکره کننده رقم خواهد زد. فارغ از همه مزیت‌هایی که جمع بندی منعقد شده به صورت بالقوه یا بالفعل دربردارد، یک ویژگی بارز آن، نقش فعال و سازنده‌ای است که جمهوری اسلامی ایران در حصول آن داشت و در نهایت این همان برد بردی بود که طرفین از ان یاد می کردند.

ایران؛ پیروز میدان هسته‌ای/ نرمش قهرمانانه قهرمان شد

شواهد بسیاری بر این امر گواهی می‌دهند و نگاهی به جریان مذاکرات هسته‌ای و همه تحولاتی که این عرصه سخت دیپلماتیک به ویژه در ماه‌های اخیر به خود دید، به راستی این امر را به اثبات خواهد رساند که این ایران بود که با صداقت کامل در مذاکرات حاضر شد و برنامه هسته‌ای اش را در معرض دید و قضاوت جهانیان و مراجع ذی‌صلاح حقوقی قرار داد و بارها و بارها بازرسی‌ها و بررسی‌ها خاصه از سوی مأموران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را پذیرفت.

ایران بر اساس رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب، با درایت تمام در مذاکرات حضور به هم رساند و بر اساس تعهدی که مبتنی بر حفظ و ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی و شفاف سازی برنامه هسته‌ای اش برای خود منظور کرده بود، رو در روی نمایندگان جامعه بین‌المللی قرار گرفت.

ایران اراده سیاسی کامل داشت برای رفع همه شبهات بی‌پایه و اساسی که به ناحق و از روی سوء نیت و مستند به اطلاعات غلط و خلاف واقع علیه خود مطروح می‌ دید؛ اراده‌ای که اغلب از سوی طرف مقابل مشاهده نشد. این ایران بود که راه گفتمان را پیش گرفت و با سیاست اصولی "عزت، حکمت و مصلحت" و بر مبنای منطق "نرمش قهرمانانه" بازیگر اصلی جریان مذاکرات هسته‌ای شد.

این ایران بود که هرگز در طریق نیل به هدف بهانه‌گیری نکرد و هیچ‌گاه سیاست یک بام و دو هوا در پیش نگرفت؛ سیاستی که بارها طرف مقابل به آن متمسک شد و بی‌دلیل جریان مذاکرات هسته‌ای را به حاشیه راند و رسیدن به مقصود را با چالش روبرو ساخت. این طرف مقابل بود که به قول برخی سیاسیون هر روز "دبه" جدیدی در می‌آورد و مذاکرات را از هدف دور می‌ساخت. در مقابل جمهوری اسلامی ایران از ابتدای امر اعلام کرد که قصدش حل و فصل مسالمت‌آمیز مسئله‌ای است که به صورت کاملاً ساختگی و بر مبنای یک سری پرونده‌سازی‌ها، اتهام‌زنی‌ها و فرافکنی‌ها مطرح شده بود.

ایران از همان روزهای آغازین رسماً اظهار داشت که پروژه ایران‌هراسی که غرب و صهیونیسم جهانی آن را کلید زده‌اند و با پروپاگاندای رسانه‌ای به آن دامن می‌زنند، تلاش مذبوحانه‌ای است برای روبرو کردن جمهوری اسلامی ایران با بحران‌های متعدد و چه‌بسا سخت‌تر و بغرنج‌تر. حال آنکه واقع امر، خلاف همه ادعاهای بی‌پایه آن هاست.

زمانی را به یاد داریم که اوباما رئیس‌جمهور ایالات متحده آشکارا ایران را حامی تروریسم و وحشت‌افکنی در جهان معرفی کرد و به دنبال سلف غیرصالحش یعنی جورج بوش پسر، از نقش‌آفرینی ایران در محور شرارت داد سخن داد. جمهوری اسلامی ایران اما اعلام کرد که هدفش جنجال‌آفرینی نیست، بلکه آمده است که بر اساس اصل صداقت در رفتار و بر مبنای "سیاست‌ورزی خردمندانه"، در عین صیانت از منافع عالیه و دستاوردهایی که از رهگذر تلاش‌های متعهدانه و دلسوزانه فرزندان مقتدر سرزمینش به آن ها دست یافته است، حقوق مسلم هسته‌‌ای اش را احقاق کند.

طرف مقابل اما براساس شواهد فراوان از این آرمان متعالی بهره‌مند نبود و اگر گاه ادعای تصمیم به حل مسئله هسته‌ای هم داشت، بیشتر برای فریب افکار عمومی و مصرف داخلی بود و کمتر می‌شد بارقه‌ای از واقعیت در آن دید. غرب به ویژه تحت تأثیر لابی صهیونیسم به حربه ظالمانه تحریم متوسل شد که به خیال پوچ خود، ایران را با معضل روبرو و از پیگیری حقوق قطعی‌اش منصرف سازد. لزوم راستی‌آزمایی ایران در برنامه هسته‌ای اش را مطرح کرد تا هر روز با طرح بهانه‌ای جدید و به ویژه از طریق نظامی جلوه دادن فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران به تصور واهی اش، علیه ایران اجماع جهانی سازمان دهد.

به یاد بیاوریم که نتانیاهو نخست وزیر رژیم جعلی عبری بود که با نقاشی مفتضحانه‌اش در صحن علنی سازمان ملل، ایران را متهم به نظامی‌گری و نزدیک شدن به فرآیند ساخت بمب اتم نمود. هرچند افکار سلیم و منصف در سراسر جهان اقدام کودکانه نتانیاهو را دستمایه تمسخر و مضحکه قرار دادند و آنگونه که لیاقت نخست وزیر رژیم کودک‌کش بود، از خجالتش درآمدند اما به هرحال طرح ادعاهایی این‌چنین دلیل واضحی بود بر خصومت صهیونیست‌ها  و آلت دست آن ها یعنی آمریکا در مذاکرات‌ هسته‌ای تا در نهایت ایران را در عرصه جهانی منزوی کنند.

اما به فضل خداوند و در سایه نظارت فائقه مقام معظم رهبری و از رهگذر تلاش سرسختانه و مسئولانه سربازان میدان دیپلماسی، جمهوری اسلامی ایران توانست روند مذاکرات هسته‌ای را مدیریت کند و خط بطلانی بر همه اتهامات بکشد.

گزارش از حمیدرضا حیدرپور

انتهای پیام/


برچسب ها: ایران ، دولت ، عرصه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار