به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل ازمشرق: در نظر دارد طی برنامه جدید خود در سال 1394، نسبت به معرفی تولیدات و دستاوردهای دفاعی کشورمان در قالب گزارش های کوتاه و همراه با توضیحات رسمی این محصولات، اقدام کند.
تمامی این دستاوردها همانند گزارشات تفصیلی ، از منابع رسمی از جمله کتاب دستاوردهای دفاعی ایران که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منتشر شده، استخراج می شود که همراه با کاتالوگ آن محصول، به خوانندگان تقدیم خواهد شد.
هدف از این رویه جدید، کاستن از توضیحات و تحلیل های مطول فنی و قراردادن مستندات و توضیحات رسمی در خصوص این محصولات است و امید می رود مجموعا 500 محصول دفاعی، در ماههای آینده معرفی شوند.
در انتخاب این محصولات جهت معرفی نیز تلاش شده عمدتا تجهیزاتی انتخاب شوند که تاکنون کمتر از آنها تصاویر و اطلاعات رسمی در اختیار کاربران قرار گرفته باشد.
ورود به هزاره جدید و نیاز به ایجاد ارتباط امن
یکی از نشانه های هزاره جدید، گسترش بسیار سریع استفاده از فناوری های گوناگون توسط اقشار مختلف است. تلفن های همراه و رایانه های قابل حمل از جمله مشهورترین مصداق از این فناوری ها بشمار می آیند که هر روز بیش از گذشته، در بخش های مختلف زندگی روزمره انسان وارد شده اند. نیروهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی به همراه دولتمردان رده بالا نیز از جمله افرادی هستند که از این گونه فناوری ها بهره می برند.
اما نکته کلیدی و به نوعی حیاتی درباره استفاده از این فناوری های جدید، بحث احتمال جاسوسی و به سرقت رفتن اطلاعات طبقه بندی شده ای است که توسط این وسایل منتقل می شود. مکالمه های صوتی و تصویری، پیامک ها، نامه های الکترونیکی و.... در کل هر نوع تبادل اطلاعات با این وسایل می تواند رهگیری، مکان یابی و در صورت لزوم ذخیره شود.
اما در عین حال نمی توان جلوی استفاده از فناوری های پیشترفته را گرفت لذا امروز در فضای تکنولوژیک جدید، وسایل مهمی مثل تلفن های همراه و یا کامپیوترهای "امن" وجود دارند. در این سیستم های جدید اولویت بر حفظ امنیت در بحث نگهداری و انتقال داده و مقابله با سرقت محتوای آنها مطرح شده است.
برای نمونه از سال 2012 میلادی به این طرف، ارتش ایالات متحده آمریکا تعدادی تلفن همراه، تبلت و نوت بوک امن شده در مدل های مختلف را در اختیار سربازان خود در مناطق عملیاتی داده و همچنان در حال اجرای آزمایش های گوناگون برای اطمینان از کیفیت عملکرد و امنیت انتقال داده توسط این سامانه ها می باشد.
در نهایت قرار است این سامانه ها توسط تمامی نیروهای نظامی و مامورین فدرال این کشور مورد استفاده قرار بگیرد. در این تلفن ها و کامپیوترها، تدابیر امنیتی مثل نصب انواع سیستم های ضد هک و همچنین تبدیل اطلاعات انتقالی به داده رمز شده اطلاعاتی، وجود دارد.
DES-1331 و PES 7631 کلید ورود ایران به حوزه ارتباطات امن دیجیتال
در کشور ما نیز در یک دهه اخیر شاهد رشد ناگهانی استفاده از تلفن های همراه هوشمند و رایانه های شخصی بوده ایم که همین مسئله لزوم حفظ امنیت در این وسائل را بسیار بیشتر از هر زمان دیگر برجسته می کند، با توجه به مباحث فوق و ضرورت توجه جدی به صیانت از اطلاعات محرمانه کشورمان، تلفن همراه هوشمند ساخت صنایع دفاعی ایران که با کد اختصاری DES-1331 شناخته می شود، مورد استفاده قرار گرفته است.
در این گوشی همراه، اطلاعات صوتی کاربر قبل از ارسال توسط سیستم به بسته اطلاعات رمز گذاری شده تبدیل و سپس ارسال می گردد. این سیستم همچنین توان دریافت اطلاعات رمز شده و تبدیل آن به داده های مورد نظر را نیز دارد. در صورت لزوم در هنگام استفاده از این تلفن می توان حالت تماس عادی یا امن را برای شماره های مختلف تعریف کرد.
سیستم بعدی جهت اجرای تدابیر حفاظتی، نوت بوک امن ایرانی است که با کد PES 7631 شناخته می شود. در این نوت بوک برای حفظ اطلاعات و کاهش احتمال هک شدن سیستم قابلیت هایی مثل بلوتوث، 3G ،WLan و جی پی اس حذف شده است. در این نوت بوک برای استفاده از هرکاربر می توان دسترسی خاصی را تعریف کرد. پورتهای استاندارد سری RS-232 بر روی این نوت بوک نصب شده است و قابلیت پشتیبانی از نرم افزارهای با استاندارد نظامی مثل MILSTD ،810F ،MIL_STD 466 و MIL_STD 266 را دارد.
در این نوت بوک می توان از نرم افزار ضد ویروس مک استفاده کرده و همچنین ویندوزهای مختلف توسط این نوت بوک به عنوان سیستم عامل پشتیبانی می شود. این نوت بوک همچنین در برابر ریزش احتمالی مایعات و افتادن از ارتفاع نیز مقاوم است.
اگرچه موارد فوق، بخش مهمی از ابتکار متخصصان دفاعی کشورمان جهت جلوگیری از سرقت اطلاعات را نشان می دهد، اما قطعا سامانه های جدیدتری نیز هم اکنون در اختیار نیروهای مسلح کشورمان وجود دارند که هنوز زمان انتشار ویژگی ها و مختصات آن به صورت عادی فرا نرسیده است.
انتهای پیام/