آزمایشگاه‌هایی که تست شیمیایی برای سمی بودن عصبی انجام می‌دهند می‌توانند برای انجام آزمایش‌های خود این آبزیان کوچک را جایگزین موش‌های مورد استفاده قراردهند.

به گزارش خبرنگار کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ پلاناریا کرم‌های کوچکی هستند که در آب شیرین و در عرض یک هفته رشد می‌کنند و به مواد شیمیایی حساس می‌باشند.
 
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا کشف کردند که پلاناریا معمولاً در آزمایش‌های زیست شناسی دبیرستان‌ها برای مطالعه بازسازی و سیستم عصبی اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع سیستم عصبی که مدل سازی آن برای پاسخ گویی به مواد شیمیایی سمی بسیار پیچیده است.

به گفته ماریا کالینز استادیار زیست شناسی گروه تحقیقاتی، از آنجا که پلاناریا دارای ویژگی‌های منحصر به فردی نظیر پیچیدگی مغز هستند، می توانند یک سیستم  مکمل خوبی برای مطالعه عصبی مدل‌های حیوانی باشند.

استفاده متناوب از مدل‌های حیوانی نه تنها باعث کاهش هزینه‌ها نشده بلکه تعداد پستانداران آزمایشگاهی مورد استفاده در آزمایش‌های سم شناسی را به طور چشمگیری کاهش می‌دهند. 

متاسفانه انسانها در محیط اطراف خود با هزاران ترکیبات سمی روبرو هستند و مواد شیمیایی جدید نیز روزانه در‌محصولات مورد استفاده افراد چون مواد آرایشی و مکمل‌های غذایی به وفور‌دیده می‌شود.

محفوظ ماندن از این مواد شیمیایی در گذشته حتی با توجه اینکه آنها در تست سم شناسی سنتی از جوندگان استفاده می‌کردند، با مشکلات زیادی روبرو بوده است.

اما درحال حاضر تلاش شده است که جایگزینی را‌برای سلولها و مدل‌های جایگزین حیوانی انتخاب کنند، تابه این وسیله سرعت غربالگری افراد مبتلا به سموم را بالا برده و هزینه‌‌ها را کم کرد.

درسال‌های اخیر چندین سازمان دولتی با هدف تغییر مسیر تست سم‌شناسی به همکاری با یکدیگر پرداخته‌اند.

انتهای پیام /   
برچسب ها: کرم ، آب ، سموم ، زندگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار