دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت از افزایش تعداد دوره های برگزاری آزمون ارزیابی توانمندی کلینیکی و پاراکلینیکی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج کشور جهت تسهیل در اخذ مجوز فعالیت دندانپزشکی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران دکتر عسگری دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با مرور سابقه برگزاری آزمون ملی برای فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی در خارج کشور، به بیان ضرورت های ارزیابی دانش تئوری و توانمندی این افراد با هدف حفظ سلامت مردم پرداخت.

وی اظهار داشت: مصوبه برگزاری آزمون ملی دندانپزشکی از سال 86 برای دانش آموختگان خارج کشور در گروه پزشکی تایید شد، همچنین این دستورالعمل  علاوه بر دندانپزشکی برای رشته های داروسازی نیز اجرا شد.

دکتر عسگری هدف از برگزاری آزمون ملی را سنجش سواد تئوریک و توانمندی عملی دانشجویانی برشمرد که در خارج از کشور مشغول تحصیل بودند.

رئیس شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در خصوص چگونگی برگزاری این آزمون گفت: برای مثال برای دانشجویان دندانپزشکی جهت سنجش دانش تئوریک دو آزمون علوم پایه و دروس اختصاصی دندانپزشکی برگزار میشود  و به شرط قبولی در این دو آزمون توانمندی عملی شان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: این افراد ابتدا در آزمایشگاههای دندانپزشکی حضور پیدا می کنند و بعد از حصول اطمینان از توانمندی هایشان اجازه فعالیت در کلینیک را پیدا می کنند و تحت سرپرستی اساتید درمان های آنها مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تایید به آن ها مجوز فعالیت به عنوان دندانپزشک در کشور داده می شود.

وی با بیان اینکه حدود یک سال و دو ماه طول می کشد تا از طریق آزمون ها صلاحیت حرفه ای دانشجویان دندانپزشکی خارج از کشور مورد تایید قرار گیرد، این مهم را یک ضرورت برای حفظ سلامت مردم برشمرد.

دکتر عسگری با بیان اینکه دو دیدگاه در خصوص چگونگی تایید دانشگاههای خارجی و نحوه ارزیابی توانمندی و دانش فارغ التحصیلان این دانشگاهها وجود داشته است، گفت: در دیدگاه نخست در بعضی کشورها دانشگاههای خارجی را ارزیابی می کردند و سپس دانش آموخته آن دانشگاه را براساس ارزیابی محل دانشگاهی که تحصیل کرداه اند تایید کرده و به آنها اجازه فعالیت می دادند.

وی ادامه داد: دیدگاه دیگر بر این باور است که توانمندی افراد ربطی به دانشگاه ندارد و بنابراین این آزمون ملی که در بسیاری از کشورها انجام می شود در صورت توانمندی کافی دانش آموختگان به طور معمول می تواند صلاحیت حرفه ای آنها را احراز کند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت بیان کرد: وزارت بهداشت علاقمند است بتواند از دانش آموختگان رشته های دندانپزشکی در خارج از کشور که دانش و مهارت کافی دارند، در ناوگان خدماتی بهره ببرد و برگزاری چنین آزمونهایی تنها به جهت اهمیت امر طبابت و برخورداری از صلاحیت حرفه ای است که باید افراد دانش آموخته خارج از کشور آن را احراز کرده باشند و اطمینان حاصل شود که این عده با مهارت کافی به اشتغال خواهند پرداخت و این مسئله تهدیدی برای سلامت مردم نیست و مداخلات نابهنگام می تواند آثار سوئی را به دنبال داشته باشد.

وی یادآور شد: این موضوع از طرق مختلف اطلاع رسانی شده، ضمن اینکه آزمون ها استاندارد است و اصل بر سخت گیری نیست.

دکتر عسگری همچنین از اعمال تغییرات در برگزاری  آزمون ملی خبر داد و گفت: تعداد دفعات برگزاری آزمون را افزایش داده ایم، به گونه ای که در بخش کلینیک و پارا کلینیک آزمون ها قبلا دو نوبت در سال برگزار می شد، اخیرا مصوبه ای داشتیم که برگزاری آزمون به چهار نوبت در سال افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد:همچنین ارزیابی دروس اختصاصی این افراد نیز به گونه ای است که به شرط کسب حد نصاب نمره با گروه خودشان سنجیده می شوند و بدین ترتیب در صورت کسب نمره، در آزمون دوره تخصصی پذیرفته خواهند شد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در خصوص دانشجویان ایرانی که در دانشگاههای فلیپین تحصیل کرده و به کشور بازگشته اند، عنوان کرد: وزارت بهداشت ساز و کاری را برای تعیین دانشگاههای خارج کشور دارد، در موارد مشخص نیز بازدیدهایی از این دانشگاهها به عمل آمده است، در دولت قبل نیز دانشگاههایی در همین راستا تایید و یا رد شدند و در همان زمان مورد تایید یا رد بودن این دانشگاهها به صورت گسترده اعلام شده بود.

وی همچنین تاکید کرد: افرادیکه پیش از اعلام وزارت بهداشت ثبت نام کرده و مشغول تحصیل بودند مشمول این قانون نمی شوند اما افرادیکه از آگوست 2009 به بعد اقدام به تحصیل در خارج از کشور نموده اند،نوع ارزیابی که برای دانشنامه آنها انجام می شود از مسیر آزمون ملی است.
دکتر عسگری بیان کرد: فارغ التحصیلان رشته های دندانپزشکی خارج از کشور، پس از بازگشت برای تایید دانش نظری و عملی به دانشکده های دندانپزشکی معرفی می شوند و کمبودهای دانش عملی آنها در قبال گذراندن واحدهای کلینیکی جبران می شود.

وی با اشاره به اینکه دانش آموختگانی از کشورهای مختلف برای تایید مدارک و آغاز فعالیت در کشور، به وزارت بهداشت مراجعه می کنند، در مورد این افراد گفت: اعتبار دانشگاهها مطابق آنچه در سایت وزارت بهداشت مشخص شده از زمان تایید یا رد ملاک عمل است، در خصوص دانشگاههای فیلیپین نیز مطابق آنچه در سایت اعلام شده تعدادی مورد تایید بوده و تعدادی رد شده اند.

رئیس شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: وظیفه قانونی وزارت بهداشت احراز کیفیت آموزشی در داخل و خارج از کشور است، اعتراضاتی نیز گاهی وجود دارد، اما این وظیفه ذاتی ماست که باید برای تایید فعالیت هر فرد کیفیت دانش و مهارت وی در حوزه علوم پزشکی به تایید برسد و فرد صلاحیت کافی را برای ارائه خدمت پزشکی داشته باشد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار