به باور نگارنده گزارش آسوشیتد پرس، کاهش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران راه را برای حصول توافق هسته‌ای هموار می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از آسوشیتد پرس، دیپلمات ها روز سه شنبه گفتند ایران با کاهش قابل توجه ذخایر اورانیوم غنی شده خود که می تواند برای ساخت تسلیحات هسته ای به کار گرفته شود ، به یکی از شروط کلیدی مذاکرات هسته ای عمل کرده است. کوتاهی ایران در این زمینه می توانست باعث تضعیف شدید آمریکا و دیگر قدرت های جهان شود که در تلاش برای دستیابی به موافقتنامه هسته ای طولانی مدت با ایران در چند روز آینده هستند.


این خبر در حالی منتشر شد که وزارت امور خارجه آمریکا تمدید موافقتنامه هسته ای موقت بین ایران و گروه پنج به اضافه یک را اعلام کرد. این موافقتنامه موقت سه شنبه شب پایان می یابد.


ماری هارف در این خصوص گفت :« اقدامات مقدماتی تا هفتم ژوئیه (16 تیر) ادامه خواهد یافت تا زمان بیشتری برای مذاکرات و دستیابی به راه حلی طولانی مدت درباره مسئله هسته ای ایران داشته باشیم.»


از اورانیوم بسته به سطح غنی سازی آن هم می توان برای تولید سوخت رآکتور و هم به عنوان هسته شکافت پذیر سلاح هسته ای استفاده کرد. براساس موافقتنامه موقت بین ایران و گروه پنج به اضافه یک که نوامبر سال 2013 به دست آمد ، ایران موافقت کرد ذخایر اورانیوم کمتر غنی شده خود را به حدود هفت هزار و 600 کیلوگرم کاهش دهد و مابقی آن را تغییر شکل دهد تا تبدیل دوباره آن برای کاربرد تسلیحاتی دشوار شود.


اگرچه این مقدار ( اورانیوم غنی شده ایران ) کمی بالا و پایین شده است، ایران می بایست تا روز سه شنبه به این وعده خود عمل می کرد. آژانس بین المللی انرژی اتمی یک ماه قبل گزارش داد ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به بیش از هشت تن رسیده است و این مسئله نگرانی هایی را در این خصوص بوجود آورد که تهران ممکن است نتواند به وعده خود عمل کند.


این دیپلمات ها که خواستند نامشان فاش نشود افزودند آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در گزارشی جدید پایبندی ایران را به این وعده خود رسما اعلام خواهد کرد.


مذاکرات در وین پایتخت اتریش روز سه شنبه پس از وقفه ای یک روزه ازسر گرفته شد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از بازگشت از تهران تاکید کرد ماموریت دارد موافقتنامه ای هسته ای را نهایی کند. ظریف گفت این دیپلماسی وارد مرحله ای بسیار حساس شده اما پیشرفت امکانپذیر است.


سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز عصر سه شنبه به مذاکرات هسته ای ایران ملحق شد. مذاکره کنندگان امیدوارند به موافقتنامه ای دست یابند که براساس آن برنامه هسته ای ایران یک دهه در ازای کاهش تحریم ها علیه این کشور محدود شود. اما اختلاف های مهم بین دو طرف همچنان به قوت خود باقی است. سطح بازرسی ها از تاسیسات ایران ، سرعت کاهش تحریم ها علیه تهران و اینکه ایران مجاز خواهد بود چه نوع فعالیت های تحقیق و توسعه را ادامه دهد مهم ترین موضوعات مورد اختلاف است.


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار