محورهای اصلی مذاکرات در روزهای اخیر بحث های فنی و پیدا کردن راه های‌ی برای بستن پرانتزهای باز است. تیم ایرانی به شدت مشغول چانه زنی و گفتگو با طرف مقابل برای زمینه سازی یک توافق خوب است

به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران از وین، آنچه که غرب پیرامون تمدید مذاکرات مطرح می‌کند این است که آنها به دنبال جا انداختن خط خود هستند و اگر مسئله‌ای باشد هر دو طرف توافق و اعلام می‌کنند.

البته از پیش مشخص بود که تا 30 ژوئن توافق صورت نخواهد گرفت لذا با توجه به این مسئله سعی دارند تا دیدگاه خود را مطرح کنند این در حالی است که مقامات ایرانی اعلام کرده اند زمان برای ما مهم نیست و یک توافق خوب مد نظر است از سوی دیگر مذاکرات در روزهای حساس و مرحله آخر آن اکنون به بخش های پیچیده و نفس گیری رسیده است.

محورهای اصلی مذاکرات در روزهای اخیر بحث های فنی و پیدا کردن راه های‌ی برای بستن پرانتزهای باز است. تیم ایرانی به شدت مشغول چانه زنی و گفتگو با طرف مقابل برای زمینه سازی یک توافق خوب است و چارچوب‌های یک توافق خوب عبارتند:

1 برداشته شدن تحریم ها در یک مرحله زمانی کوتاه مدت و معقول

2 هم زمانی و هم وزن بودن اقدامات متقابل از زمانی که اجراییات توافق آغاز می‌شود

3 بازرسی‌ها و دسترسی‌ها باید در چارچوب قوانین معمول آژانس نه فرانر از آن باشد

4 دوره محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران نباید طولانی مدت و غیر متعارف باشد

5 همچنین وجود تضمین های لازم برای آنکه طرف مقابل به تعهدات خود برای برداشت تحریم ها عمل خواهد کزد.

6 تثبیت موضوع تحقیق و توسعه دانش هسته ای در کشور و متوقف نشدن این روند یکی از مسائل مهم و سوالات است که باید  در مذاکرات به پاسخ مشخصی برسد.

 نقش آژانس در موضوع به اصطلاح راستی ازمایی است با توجه اینکه ایران معتقد است که آژانس از استقلال و انصاف کافی برای راستی آزمایی برخوردار نیست چه چارچوب ساختاری برای این موضوع ارایه خواهد شد شاید یکی از دلایل دیدار امروز آمانو با ظریف و صالحی
 همین موضوع بوده است

 به نظر میرسد برخی نشانه‌های رو به جلو یا کورسویی در مذاکرات به وجود آمده است اما این روند کند و سخت جلو میرود.

انتهای پیام/
برچسب ها: مذاکرات ، ایران ، وین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار