در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد

نظر کمال تبریزی درباره رفع توقیف فیلم‌ها / نقد در سینمای ایران جایگاهی ندارد

یکی از وظایف مهم منتقد این است که برای سینمای ملی و مسیری که سینما باید در آینده طی کند فکری و چاره‌ای بیندیشد و از بیراهه رفتن سینما جلوگیری کنند.

کمال تبریزی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص روند اکران شدن برخی فیلم‌های توقیفی گفت: به نظر من اتفاق خوبی در حال رخ دادن است و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.

وی افزود: اگر فیلم‌ها بتوانند ارتباط خوبی با مخاطب‌ خود برقرار کنند صنعت سینما می‌تواند روی پای خود بایستد. این برقراری ارتباط بین فیلم‌ساز و مخاطب مهم‌ترین عنصری است که صنعت سینما را سر پا نگه می‌دارد و به تازگی هم جوان‌ها و هم پیشکسوت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید بتوانیم ارتباط را با مخاطب محکم‌تر کرده که خوشبختانه این اتفاق در حال رخ دادن است.

تبریزی ادامه داد: باعث خوشحالی است که در ماه رمضان یعنی ماهی که ویژگی‌های خاص خودش را دارد شاهد استقبال خوب مخاطبان از فیلم‌ها هستیم به خصوص برای اهالی سینما که در این صنعت فعالیت می‌کنند.

کارگردان «لیلی با من است» در خصوص جایگاه نقد در سینما ایران اظهار داشت: نقد در سینمای ایران اتاق فکر و جایگاهی ندارد و احساس می‌کنم آدم‌هایی که تا حدودی به این حرفه فکر می‌کنند باید به سینمای ملی و سینمای ایران توجه کنند که دور هم جمع شده و یک استراتژی برای برخورد و ایجاد مسیر برای فیلم‌ها  و آشنایی مخاطبان با فیلم‌ها تعیین کنند.

وی افزود: در حال حاضر به نظر می‌رسد در سینما خیلی مسائل رها شده و تقریباً هیچ مسیر و راهی برای اینکه مخاطب و فیلم‌ساز به هم جذب شوند و در یک مسیر حرکت کنند وجود ندارد.

تبریزی ادامه داد: یکی از وظایف مهم منتقد این است که برای سینمای ملی و مسیری که سینما باید در آینده طی کند فکری و چاره‌ای بیندیشد و از بیراهه رفتن سینما جلوگیری کنند.

کارگردان «از رئیس جمهور پاداش نگیرید» در خصوص حرف فیلم و ترغیب تماشاگران برای دیدن آن بیان کرد: این فیلم از آئینی که در مراسم حج وجود دارد، متفاوت است و یک نوع  استنباط و برداشت تازه‌ای از این آئین و این مفهوم دارد که انسان به چه نحو مهمان خدا می‌شود و چه آدابی را باید در نظر بگیرد تا اینکه به موقعیتی برسد که مناسب و به جا است.

وی افزود: این فیلم حس متفاوتی را به مخاطب القا می‌کند به خصوص کسانی که به حج رفته‌اند احساس بهتر و بیشتری نسبت به فیلم دارند. البته کسانی که مشرف نشده‌اند نیز تصور بسیار خوب و معنوی از این مراسم پیدا کرده و تمایل به حضور در آنجا را به دست می‌آورند.

تبریزی در پاسخ به اینکه آیا این فیلم با جوان‌های ما نیز ارتباط برقرار می‌کند یا خیر بیان کرد: امیدوارم این اتفاق رخ دهد. واقعیت اینجاست که جوان‌های ما در یک حال و هوایی هستند که شرایط خودشان را دارند که موقعیت و مسائل اجتماعی باعث به وجود آمدن این چنین شرایطی شده است.

وی ادامه داد: این فیلم در جمع دانشجویی نیز نشان داده‌ایم که با استقبال خوب آن‌ها مواجه شد و ارتباط خوبی برقرار کردند.

تبریزی آرزوی خود را برای سینمای ایران این‌گونه بیان کرد: ارتباط بیشتر مخاطب و رفتن با طرح مسائل تازه‌تر و جذاب‌تر برای مردم آرزوی من برای سینمای ایران است.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.