این مراسم با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و شماری از فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی برگزار میشود.
گفتنی است واحدهای نمونه کشوری بر اساس شاخصهای وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی خواهند شد.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم نکوداشت روز صنعت و معدن گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی ما شاهد رشد 6.7 درصدی در بخش صنعت دوو 9.8 درصدی در بخش معدن پس از چند سال رشد منفی بودیم.
وی افزود: بخش صنعت و معدن 1.2 درصد و بخش تجارت 1.7 درصد از 3 درصد رشد اقتصاد ملی را از آن خود کرده است که امیدواریم این افزایش رشد ادامه یابد.
وزیر صنعت با تأکید بر اینکه بخش صنعت یک بخش پیشران در اقتصاد کشور است، گفت: رشد اقتصادی در سالهای گذشته دو برابر رشد اقتصاد ملی بوده که این امر حاکی از پیشران بودن این بخش در اقتصاد است.
نعمتزاده تصریح کرد: در کشورهای غرب به ازای یک واحد تقاضا در بخش صنعت 1.6 واحد در 100 بر تولید کل اقتصاد افزوده میشود، اما این رقم درکشور ما به 2.1 درصد میرسد و میتوان گفت: به دلیل شرایط اقتصادی ایران نقش این بخش در اقتصاد ما پررنگتر است.
وی ادامه داد: ما در شرایطی شاهد رشد بخش صنعت و معدن بودیم که کشور درگیر تحریم بود و امیدواریم با موفقیت تیم مذاکره کننده راه بازتر شود و شاهد رشد بیشتر اقتصاد ملی و توسعه آن باشیم.
وزیر صنعت در ادامه صحبتهای خود گفت: باید کشور را بر مبنای تولید با ارزش افزوده بالا و رقابتی کردن و همچنین تولید مبتنی بر فناوریهای روز پایهگذاری کنیم و متأسفانه از سال 1380 تا سال 91 کاهش سهم تشکیل سرمایه صنعت و معدن از 18.2 به 9.1 از کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در اقتصاد بودیم.
وی ادامه داد: این کاهش به این معنی است که منابع ما از بخش صنعت گریختهاند که البته با بازکردن سایر بخشها اشکال ندارد اما غافل شدن از بخش صنعت و معدن خوب نیست.
وزیر صنعت اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید در طول این 22 ماه شاهد برگشت این منابع و سرمایهها به بخش صنعت و معدن بودیم .
به گفته نعمتزاده در مدت یاد شده بیش از 8 هزار طرح صنعتی کوچک و بزرگ و متوسط تکمیل و راهاندازی شد .
وی به این نکته نیز اشاره کرد که تسریع روند رشد صنعت و تجارت علاوه بر اقدامات شروع شده نیازمند نکاتی است که باید به آن توجه کرد و روشهای و رویهها و سیاستها و برنامهها را بر مبنای آن تغییر داد.
وی گفت: سرمایهگذاری صرفا با رویکرد صادراتی همچنین نوسازی و روزآمدسازی تجهیزات مبتنی بر دانش و همچنین افزایش بهرهوری از طریق ارتقای توان مدیریت و بازاریابی از جمله این موارد است.
نعمتزاده گفت: همچنین توجه بیشتر به سرمایهگذاری در صنایع نرمافزاری و ایجاد شهرک و قطب فنی و مهندسی که گوشههایی از آن در حال شکلگیری است و نیز ایجاد و توسعه خوشههای صادراتی و تحویل واحدهای تولیدی موجود و ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ مقیاس از دیگر این موارد است که نیازمند توجه ویژه میباشد.
به گفته نعمتزاده گسترش فروشگاههای زنجیرهای در داخل و خارج مرزهای کشور با توجه به اینکه این فروشگاهها عامل توسعه صادرات صنعتی هستند و نیز تأکید بر برندسازی و اعتباردهی به ناوگانهای تجاری همراه با ارائه خدمات پس از فروش از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر صنعت با تأکید بر اهتمام بر تکمیل اطلاعات ذخایر پایه معادن گفت: برای اولین بار این طرح در کشور در حال تکمیل است و ظرف یکی دو سال اآینده اطلاعات پایه و کاملی از معادن کشور خواهیم داشت.
وی با اشاره به این که سهم معدن در اقتصاد ملی ناچیز است گفت: باید این سهم افزایش یابد و یکی از عوامل موثر در افزاش این سهم راحت شدن خیال سرمایهگذاران از پرداخت مالیات بر درآمد است.
نعمتزاده همچنین به تقویت ارتباط عملی بین دانشگاهها و صنعت اشاره کرد و گفت: باید در بخش صنعت فرصتی برای حضور تحصیلکردگان دانشگاهها فراهم شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، در این مراسم از سند برنامه راهبردی وزارت صنعت و معدن رونمایی شد.