وی گفت: قیمتهای جدید پیشنهادی سازمان انرژیها نو (سانا) برای خرید تضمینی برق در سال جدید به طور میانگین حدود 530 تومان به ازای هر کیلووات و 70 تومان بیشتر از پارسال است.
موسوی نژاد افزود: افزایش قیمت خرید تضمینی برق موجب افزایش جذب بخش خصوصی میشود اما به فرهنگسازی هم نیاز داریم تا مسئولان و فعالان عرصه صنعت برق باور کنند که این بخش هم اقتصادی است و ایران مزیتهای زیادی دارد و برگشت سرمایه مطمئنی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه قرار است 5 هزار مگاوات از انرژیهای تجدیدشونده استفاده شود و هم اکنون بیش از 300 میلیون کیلووات ساعت برق از نیروگاههای برق تجدیدشونده تولید و وارد شبکه میشود.
قرار است در برنامه پنجم توسعه بیش از هزار مگاوات از نیروگاههای تجدیدپذیر را بخش دولتی و بقیه را بخش خصوصی باید تأسیس کند.
موسوی نژاد گفت: هم اکنون در کشور ما صفحات خورشیدی یا همان پنلهای فتوولتاییک در روستاهای دورافتاده و مناطق سختگذر که امکان برقرسانی از طریق شبکه سراسری را ندارد استفاده میشود و بیش از 300 خانوار روستایی از طریق صفحات خورشیدی برقدار شده است.
وی با بیان اینکه دولت برق تولیدی از انرژیهای نو را از بخش خصوصی به صورت تضمینی تا 20 سال خریداری میکند، گفت: وزارت نیرو زمینهها و حمایتهای لازم را از نظر قانونی فراهم کرده است و باید فرهنگ اقتصادی و سرمایهگذاری بخشهای غیر دولتی در این حوزه تقویت شود.
موسوی نژاد گفت: کسانیکه در واحد مسکونی یا صنفی خود با استفاده از صفحات خورشیدی
برق خود را تأمین کنند وزارت نیرو 50 درصد هزینههای اولیه نصب را تأمین میکند و مازاد برق تولیدی انها نیز خریداری و وارد مدار میشود.
بنابراین کارشناسان معتقدند وضع ایران از لحاظ منابع انرژی تجدیدپذیر و خورشیدی بسیار غنیتر از منابع نفتی است و پیشرفتهای خوبی در عرصه تولید انرژی از این منابع خدادادی دارد.
انرژی خورشیدی مادر همه انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود و فقط انرژی امواج دریا تحت تأثیر ماه ایجاد میشود و انرژی زمین گرمایی هم سهم زمین است.
بقیه انواع انرژیهای تجدیدپذیر به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر تابش خورشید قرار دارد.
انرژی تجدیدپذیر شامل مواردی است که بهطور مستمر و بدون دخالت انسان ایجاد میشود.
اگر یک درصد انرژی خورشیدی که در صحراها میتابد به برق تبدیل شود میتواند نیاز انرژی برق همه جهان را تأمین کند.
ایران نیز در کمربند تابش خورشید قرار دارد و منابع انرژی تجدید پذیر خورشید در کشورمان غنیتر از دیگر منابع مانند نفت و گاز است.
تابش خورشید در کشور ما سالی 300 روز است که 90 درصد وسعت کشور را شامل میشود و متوسط تابش خورشید 5 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز است.
ایران روی کمربند خورشیدی است و در بیشتر مناطق کشور بیش از 70 درصد قابلیت استحصال انرژی خورشیدی وجود دارد.
شرق کشور هم قطب انرژی خورشیدی شناخته شده است.
انتهای پیام/