به گزارش
حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، مشتاق علی گوهری با اشاره به سابقه انتشار اوراق مشارکت، گفت: سابقه انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی در طرحها و پروژههای شرکت ملی نفت به سال ١٣٨٨ برمیگردد که در همان زمان منتشر و با استقبال به فروش رفته است. شروع انتشار این طرحها با پارس جنوبی بود و در ادامه برای سایر پروژههای صنعت نفت به کار گرفته شد.
وی با بیان این که هر سال در تبصرههای بودجه مجوزهای قانونی برای انتشار اوراق اعلام و اجازه آن داده میشود، گفت: در سال ٩٤ هم دولت و مجلس منابعی را برای اوراق مشارکت برخی از دستگاهها از جمله وزارت نفت مصوب کردهاند. در بند "ک" تبصره ٢ قانون بودجه سال جاری، مجوز انتشار ٥٠ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت را به شرکت ملی نفت ایران داده تا برای طرحها و پروژههای خود در بازار بورس و سرمایه منتشر کند. بازپرداخت این اوراق به این نحو است که اجازه دادهاند تا تفاوت و اصل و فرع را از محل درآمدهای همان پروژهها تأمین کنیم. به عبارتی این پروژهها باید توجیه فنی و اقتصادی و زیست محیطی داشته باشد و در مدت سه سال که دوره بازپرداخت است، درآمدها و محصولها به اندازه ای باشد که بتواند بازپرداخت را انجام دهد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که محصولها متعلق به شرکت ملی نفت است، در نهایت بار مالی را برای این شرکت به همراه دارد اما بخشی از منابع شرکت ملی نفت از طریق همین محصولها تأمین میشود. این درآمد در اینجا به عنوان اعتبار لازم برای بازپرداخت پروژهها به کار گرفته میشود؛ از این نظر مفید و خوب است چون هیچ محدودیتی برای سهم درآمدهای پروژهها نخواهد داشت.
معاون بررسی امکان سنجی اقتصادی و مالی طرحهای مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد که با این اوصاف باید هر چه زودتر مجوزهای لازم برای انتشار ٥٠ هزار میلیارد ریال را تهیه کنیم، گفت: مجوز قانونگذار شرط لازم است و شرط کافی آن دریافت مجوز از شورای اقتصاد و بازار بورس است. در حال حاضر برای مجوز شورای اقتصاد اقدام و مطالعات کارشناسی جریان نقدینگی، درآمد، تولید، شرایط میدان را به تفکیک هر کدام از پروژهها و حتی به تفکیک چاه به چاه آماده کردهایم و گزارش امکان سنجی اقتصادی آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده است.
گوهری تصریح کرد: طبق آخرین پیگیری من اعلام شد که گزارش را برای دبیر خانه اقتصاد آماده میکنند و به زودی به این بخش ارسال میشود. پس از تصویب باید آن را با توجیه فنی و اقتصادی طرحها به بازار بورس ببریم و مجوزهای لازم برای عرضه در بورس را اخذ کنیم تا خریداران بدانند برای چه پروژههایی این اوراق را خریداری میکنند، چقدر درآمد دارد و چه زمانی نتیجه آن حاصل میشود.
وی یادآور شد که عمده پروژههای در نظر گرفته شده برای انتشار اوراق مشارکت فوق مربوط به طرحهای استمرار تولید در خشکی و دریا و به خصوص حفاری چاههای توسعهای و جدید، تعمیر و تکمیل و راه اندازی چاهها در مناطق نفتخیز جنوب، نفت مرکزی، فلات قاره و شرکت نفت و گاز اروندان و عمدتاً مربوط به پروژههای نگهداشت توان تولید است و گفت: یکی دو طرح توسعه ای مثل فاز یک توسعه ای میدان گازی کیش و طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی هم در این پیشنهادها ارائه شده است.
گوهری با اشاره به برخی محدودیتهای احتمالی در انتشار اوراق مشارکت، گفت: در این مورد ملاک بازار سرمایه است و بورس باید توجیه فنی و اقتصادی این طرحها را بپذیرد و در بازار بورس عرضه شود و خریداران حقیقی و حقوقی آن را خریداری کنند.
معاون بررسی امکان سنجی اقتصادی و مالی طرحهای مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در ادامه تصریح کرد: بخش دوم اوراق مشارکت که ٢٠ هزار میلیارد ریال است، مربوط به شبکه بانکی میشود و بانک مرکزی باید مجوز آن را صادر کند.
وی افزود: نامه درخواست وزیر نفت از شورای اقتصاد برای این مبلغ به دفتر رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال شده است، البته در این مورد علاوه بر مجوز شورای اقتصاد، مجوز بانک مرکزی هم بایستی اخذ شود.
گوهری گفت: به این ترتیب مبلغ اوراق مشارکت ارزی و ریالی در سال جاری ٧٠ هزار میلیارد ریال است. این مبلغ در سال گذشته ٥٠ هزار میلیارد ریال بود که منتشر نشد.
به گزارش شانا، علی کاردر، مدیر امور سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران چندی پیش از قطعی بودن تصمیم شرکت ملی نفت برای انتشار اوراق مشارکت در نفت تا انتهای تیرماه خبر داده بود. وی تاکید کرده بود که انتشار اوراق مشارکت در دو قالب انتشار اوراق مشارکت از طریق بورس به مبلغ ٥٠ هزار میلیارد ریال و از طریق بانکها به مبلغ ٢٠ هزار میلیارد ریال میشود.
انتهای پیام/