کم خونی، وضعیتی است كه درآن ، تعداد یا اندازه گلوبولهای قرمز یا مقدارهموگلوبین موجود درخون كاهش یافته و تبادل اكسیژن و دی اكسید كربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود.

به گزارش خبرنگار کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ از علل ایجاد كننده كم خونی می توان كمبودهای تغذیه ای ، خون ریزی ، ناهنجاری های ژنتیكی ، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی را نام برد .

منظور از كم خونی های تغذیه ای ، كم خونی هایی است كه در اثر دریافت كم مواد مغذی ایجاد می شوند .

از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی ، كه كمبود آن در خون بدن موجب بروز كم خونی می شود می توان به آهن ، ویتامین B12 و اسید فولیك اشاره كرد كه از بین آنها كم خونی ناشی از فقر آهن یكی از شایع ترین نوع كم خونی تغذیه ای است .


1. نوشیدن چای و قهوه

2.زیاده‌روی در مصرف لبنیات

3.مصرف بیش از حد سویا

4.مصرف بیش از اندازه منابع اگزالاتی

5.نخوردن منابع ویتامین C

6.رژیم‌های غذایی گیاه‌خواری

7.تغذیه نشدن با شیر مادر

8.نخوردن میوه‌های تازه

9.مصرف نکردن دانه‌ها و مغزها

10. نخوردن جگر
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: کم خونی ، بیماری ، آهن ، زایمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار