محمدرضا حسنی فوق تخصص قلب و عروق در گفتوگو با
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص ملاحظات مورد نیاز افراد در ایام ماه مبارک رمضان و روزهداری گفت: به دلیل اینکه بیماران قلبی و عروقی در سنین مختلف هستند و نوع ابتلا به بیماری هم متفاوت است برخی علل بیماری مادرزادی و برخی علل اکتسابی دارند و به همین جهت دوز مصرفی دارو و مراقبتهای ویژه و متناسب با شرایط هر فرد ایجاد میشود. بنابراین ارائه یک راهکار کلی برای تمامی بیماران عملی نیست اما برخی توصیههای کلی و جامع وجود دارد که میتواند در آداب روزه داری مبتلایان به بیماریهای قلبی کمک کننده باشد.
فوق تخصص قلب و عروق در ادامه افزود: به طور کلی اگر فرد بیمار نیازمند به مصرف دارو در طی روز نباشد و میتواند ساعت مصرف را به فاصله افطار تا سحر موکول کند روزه گرفتن برای وی تحت نظر پزشک بلامانع است. اما چنانچه فرد نتواند ساعات مصرف داروها را تغییر دهد روزه گرفتن بر او میتواند مشکلاتی همراه داشته باشد.
وی در ادامه افزود: بیماران قلبی، عروقی در طی زمان روزهداری بیشتر از نیاز به غذا به آب احتیاج دارند چرا که اکثر این بیماران و همچنین بیماران فشار خونی دچار اضافه وزن هستند و روزه داری در صورتی که به صورت صحیح و با رعایت نکات تغذیهای انجام میشود گامی مثبت در کاهش وزن این افراد خواهد بود و به نوعی راه کنترل و گاها درمان بیماری هم هموار خواهد شد.
محمد حسنی در پایان به این نکته اشاره کرد که چنانچه بیماران مبتلا به مشکلات قلبی از روزه گرفتن معاف شوند نباید تعداد و یا حجم وعدههای غذایی را افزایش دهند به این دلیل که باعث اضافه وزن و تشدید عوارض بیماری نشان خواهد شد، وقتی افراد در شرایط معاف از روزه گرفتن قرار دارند باید بیشتر به تامین آب مورد نیاز بدن توجه داشته باشند تا در رقت و غلظت خون آنها اختلالی ایجاد نشود.
گفتنی است؛توجه به میزان آب بدن در تمام گروههای سنی مهم است اما در سنین کهنسالی این مراقبت باید تشدید شود.
انتهای پیام/