بنا بر گزارش‌های منتشر شده، درست چند روز مانده به فرا رسیدن ضرب الاجل 30 ژوئن، سناتورهای جمهوری خواه در حال افرایش مخالفت‌های خود با توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از هیل، بنا بر گزارش های منتشر شده، درست چند روز مانده به فرا رسیدن ضرب‌الاجل 30 ژوئن، سناتورهای جمهوری خواه در حال افرایش مخالفت های خود با توافق بر سر برنامه هسته ای ایران هستند.

سناتور روی بلانت معاون حزب جمهوری خواهان سنا روز چهارشنبه اعلام کرد:« از نظر من استفاده از واژه مذاکره سبب بسط داده شدن این موضوع می شود. دو سال پیش، ما اعلام کردیم بر روی برخی موضوعات تأکید داریم. اما دو سال بعد به نظر نمی رسد همه آن موارد مد نظر ما در به اصطلاح مذاکرات با ایرانی ها گنجانده شده باشد.»

این در حالی است که اعضای سنای آمریکا در حال آماده کردن خود برای متمرکز شدن بر روی موضوع ایران پس از بازگشت از تعطیلات یک هفته‌ای هستند.

مذاکره کنندگان در حال حاضر در آستانه فرا رسیدن ضرب الاجل 30 ژوئن برای دست یابی به توافق نامه هسته ای قرار گرفته اند و دولت آمریکا باید متن توافق نامه احتمالی را تا روز نهم ژوئیه در اختیار کنگره قرار دهد در غیر این صورت زمان بازنگری اعضای کنگره در متن توافق نامه طولانی تر خواهد شد.

اما سناتور جمهوری خواه ران جانسون از ایالت ویسکانسین - یکی از اعضای کمیته روابط خارجی سنا - اعلام کرد بعید به نظر می رسد دولت آمریکا بتواند به « توافقی خوب » با ایران دست یابد . او افزود :« فکر می کنم ما را بازی داده اند.»

او همچنین گفت:« فکر می کنم دست یابی به توافق در این مرحله اقدامی در جهت بی ثبات شدن اوضاع است . این توافقی خوب نخواهد بود. »
جانسون به مخالفت اعضای پارلمان ایران با ورود بازرسان سازمان ملل متحد به تأسیاست نظامی این کشور اشاره کرد و گفت :« این اقدام دست یابی به هر گونه توافق نامه هسته ای را در هاله ای از شک و تردید قرار می دهد.»

سناتور جمهوری خواه اورین هچ از ایالت یوتا نیز این هفته در سخنانی در سنا از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این سوال را مطرح کرد که « آمریکا با چه سطح از اطمینان در مذاکرات با ایران حضور دارد زیرا ایران بارها قوانین جامعه بین المللی را نقض کرده است.» این سه سناتور جمهوری خواه بخشی از نود و هشت سناتوری بودند که به طرح بازنگری کنگره در هر گونه توافق هسته ای با ایران رأی مثبت دادند، اظهارات آنها در آستانه برگزاری جلسه شنود کمیته روابط خارجی درباره اقدامات لازم در قبال توافق نامه جامع هسته ای مطرح شده است.

دولت آمریکا همچنین مجبور شد این هفته از اقدامات خود دفاع کند. جاش ارنست مشاور مطبوعاتی کاخ سفید و جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با خبرنگاران تأکید کردند اوباما بر این باور است که دست نیافتن به یک توافق بهتر از دست یابی به یک توافق بد است.

اما حتی سناتورهای جمهوری خواه که پیشتر از دولت آمریکا می خواستند برای دست یابی به توافق هسته ای با ایران تلاش کند، اکنون در این باره ابراز شک و تردید می‌کنند.

سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام اعلام کرد اگر او به جای رئیس جمهور آمریکا می بود از مذاکرات با ایران دست می‌کشید.

وی گفت:« من از مذاکرات کنار می کشیدم. فکر می‌کنم این توافق سبب وخامت بیش از پیش اوضاع خواهد شد. اگر اوضاع تغییر نیابد باید بگویم که با یک فاجعه مواجه خواهیم شد.» این اظهارات گراهام با اظهار نظرهای قبلی اش در سنای آمریکا درباره ایران کمی تفاوت دارد. 

وی بارها اعلام کرد دست یابی به توافقی خوب « موهبت » خواهد بود و این در حالی است که دست یابی به توافق نامه ای بد یک « کابوس » خواهد بود.

سناتور جمهوری خواه باب کورکر در نامه ای به باراک اوباما امتیازات واگذار شده به ایران در مذاکرات هسته ای را عاملی در جهت « بهبود شرایط » ایران توصیف کرد.

تلاش های کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در تصویب قانون بازنگری در توافق هسته ای در سنا بسیار تأثیر گذار بود.
سناتور جمهوری خواه دن کوتز نیز اعلام کرد در این باره نگران است که « این دولت بسیار ظاهر بین است و مشتاق به جای گذاشتن میراثی از خود بر اساس دست یابی به توافق هسته ای با ایران است و آن را موفقیتی بزرگ برای خود در عرصه دیپلماسی می داند.»
جمهوری خواهان تنها افرادی نیستند که درباره درست و بجا بودن اقدامات اوباما در قبال ایران در آستانه ضرب الاجل 30 ژوئن شک و تردید دارند.
سناتور باب منندز نیز در سخنانی در سنا درباره تلاش های رئیس جمهور آمریکا ابراز نگرانی کرد. این سناتور دموکرات از ایالت نیوجرسی هفته گذشته اعلام کرد درباره « پیش رفتن اوضاع به صورت فزاینده به نفع ایران به شدت نگران است.» 

منندز از منتقدان پیشرو در زمینه مذاکرات دولت اوباما با ایران محسوب می شود و این در حالی است که همکاران دموکرات او درباره این موضوع رویکردهایی مختلفی دارند.

سناتور دموکرات کریس مورفی اوایل این ماه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد :« هر کسی می داند که مراحل نهایی مذاکرات هسته ای دشوار خواهد بود.»

و سناتور تیم کین نیز خاطرنشان کرد: در تلاش است دیدگاه‌ها و جزییات زیادی در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای فاش نشود.»

سناتور تام کارپر نیز تصریح کرد تا زمانی که قانون گذاران آمریکایی متن توافق نامه جامع هسته ای ایران را مشاهده نکنند تلاش می کند در باره آن اظهار نظر نکند.

وی همچنین گفت توافق نامه نهایی باید مانع از دست یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای شود و به بازرسان سازمان ملل متحد اجازه انجام بازرسی‌های سرزده را بدهد.

کارپر گفت:« امیدوارم به دست یابی به توافقی مهم با ایران نزدیک شده باشیم..» او افزود بر این باور است که مذاکره کنندگان در حال انجام « کار دشواری » هستند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۴ تير ۱۳۹۴
این مزاکرات از اول شکست خورده بود
آخرین اخبار