جعفر بای، محقق و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران،گفت: جوانانی که تیپهای متفاوت و عجیبی دارند دچار بحران هویتاند و این بحران هویت به علت جنگ نرم ایجاد میشود که ماهواره مهمترین مجرای آن است.
وی افزود: عدم توانایی در انتقال فرهنگ بومی و محلی از سوی خانوادهها باعث شده است که فرهنگ ستیزی ایجاد گردیده و همین امر باعث شکاف نسلی در خانوادههای ایرانی شده، به گونهای که وجوه اشتراک فرهنگی در خانواده به مراتب کم وضعیت است.
ویجعفر بای افزود: این موضوع باعث شده جوانان ایرانی مورد هجمه فرهنگی قرار بگیرند و مدلی که از سوی غرب توصیه و تجویز میگردد را مورد استفاده قرار دهند.
این محقق و پژوهشگر آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: در این بحران هویت جوان ایرانی مقصر نیست، بلکه نهادهای فرهنگی و سازمانهای اجتماعی سیاستگزاران اجتماعی و فرهنگی جامعه به علت ناتوانی در معرفی مدل فرهنگ اسلامی و ایرانی و ضعف دستی در انتقال شاخصهای فرهنگ بومی محلی ضعیف هستند و جوانان ما بیش از آنکه با فرهنگ خود آشنایی داشته باشند در معرض دریافت انواع مدلهای فرهنگی غرب قرار میگیرند.
جعفر بای در پایان خاطرنشان کرد: در نتیجه ضعف کارکرد فرهنگی نهاد خانواده در انتقال ارزشها و فرهنگهای اجتماعی و فقدان مدل تربیتی بومی و عدم تربیت صحیح جوانان در بحران هویت جوانان مقصر هستند بعد از خانواده آموزش و پرورش و وزارت علوم در معرفی فرهنگ بومی توانایی جبران بحران هویت جوانان را نداشتهاند و مساجد و سایر نهادهای فرهنگی ذیربط با ارائه الگوهای بهتر و زیباتر دینی میتوانند در روشنگری و هدایت جوانان و تقویت ارزشها و باورهای دینی نقش مؤثری داشته باشند.
انتهای پیام/