اهدا کنندگان خون برای مراجعه به پایگاه انتقال خون با مشکلاتی روبرو هستند مشکلاتی که ناشی از کمبود مراکز در محل زندگی آنهاست و مجبور می‌شوند به پایگاه‌های مرکزی مراجعه کنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، وقتی صحبت از هدیه می شود ذهن ها معطوف به جسم و اشیایی می ‌شود که به مناسبت های مختلف از عزیزانمان هدیه می‌گیریم. اما افردی هم هستند که عمق نگاهشان نوع دوستی را نشانه گرفته است. 

افرادی که سالی چند بار برای کمک به هم نوعان نیازمندشان به پایگاههای انتقال خون می‌روند و عصاره جانشان را هدیه می‌کنند.

 با ورود به پایگاه انتقال خون تهران و صحبت با اهدا کنندگان، نارضایتی از کمبود پایگاه‌های انتقال خون را در صحبت‌های مراجعه کنندگان دیدم. مشکلی که موجب می‌شود مراجعه کنندگان از راههای دور و نزدیک به پایگاه انتقال خون وصال در منطقه 6 مراجعه کنند.
 
پایگاهی که به تنهایی باید جوابگوی 170 بیمارستان باشد 

فاطمه نادعلی مدیر پایگاه انتقال خون تهران در خصوص علت وجود این مشکلات می‌گوید: پایگاه انتقال خون وصال به تنهایی جوابگوی 170 بیمارستان شهر تهران می‌باشد. همچنین پایگاه انتقال خون تهران خدماتی به سیزده میلیون جمعیت را می‌دهد که همین امر می تواند موجب پائین آمدن توان خدمات شود. 

شهر تهران فقط 14 پایگاه انتقال خون و استان تهران در مجموع 18 پایگاه انتقال خون دارد که اغلب اتاق‌ها پیش‌ساخته است و وضعیت مطلوبی ندارد و اگر حادثه‌ای اتفاق بیافتد کل شهر تهران برای پخش خون دچار حادثه می‌شود. 

شبکه‌های خون‌رسانی کشور نیاز به بازبینی دارند 
علی اکبر پور فتح‌الله مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه شبکه‌های خون رسانی نیاز به بازبینی دارند، گفت: درحال حاضر وضعیت خونی در سازمان انتقال خون نداریم و شبکه‌های خون رسانی در حال باز بینی هستند. یکی از مشکلات سازمان انتقال خون ایران کمبود مراکز مناسب و استاندارد است، به عنوان نمونه در تهران به جز مرکز انتقال خون خیابان وصال بیشتر مراکز در ساختمان‌های مسکونی و استیجاری مستقر هستند که استانداردهای لازم را برای انتقال خون ندارند و در این راستا مجمع خیرین یکی از وظایفی را که بر عهده خود گذاشته است، ساخت مراکز ویژه و با استانداردهای لازم است که می‌تواند تسهیلات ویژه‌ای را برای اهدا کنندگان فراهم کند. 

انتخاب پنج نقطه از شهر برای ساخت مراکز اهدای خون 
وی تصریح کرد: باهمکاری شهرداری پنج نقطه در شهر تهران برای ساخت مراکز اهدای خون در نظر گرفته شده است و این زمین‌ها در اختیار مجمع قرار داده شده تا برای ساخت مراکز انتقال خون برنامه ریزی کنند، با ساخت این مراکز و همچنین مراکزی در سراسر کشور در انتقال خون تحولی اساسی اتفاقا خواهد افتاد. 

طرح سریع استقرار مراکز انتقال خون 
وی ادامه داد: مجمع خیرین سلامت طرحی دارد که بر مبنای آن سرعت انتقال خون و آزمایش‌های مربوط به آن را با استقرار سریع مراکز انتقال خون در مکان‌ها و زمان‌های بحران بتوان افزایش داد، اولین نمونه این مراکز با اعتباری که از سوی ستاد حوادث غیر مترقبه اختصاص داده شده بود ساخته شده است. 

متولی که مجمع داده است، این است که 9 مرکز انتقال خون سریع را در 9 منطقه کشوری ساماندهی کند که این مراکز در مواقع بحران کار انتقال خون و آزمایش‌های مربوط به آن را در کمترین زمان ممکن انجام دهند، این مراکز همچنین می‌توانند با استقرار خود در تمام نقاط کشور کار فرهنگسازی برای ارتقای فرهنگ انتقال خون را نهادینه کنند و بر میزان اهداکنندگان خون بیفزاید.



گزارش از زهرا غلامی‌نژاد 



انتهای پیام/ 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار