به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ايسنا ؛حیدری یکی از باغداران این منطقه در اين باره گفت: کل مساحت این باغها که اراضی 40 تا 50 ساله هستند، حدود 30 هکتار است و انواع میوه در آن به ثمر میرسد، اما کمبود منابع آبی و کاهش آب قنات عباسآباد آبرسانی به این منطقه را مختل کرده است.
وی افزود: زمستان گذشته طبق تصویب دولت 46 میلیون تومان برای لایروبی قنات اختصاص یافت و هشت میلیون تومان نیز از باغداران منطقه اخذ شد تا پیمانکار با رقم 54 میلیون تومان اقدام به لایروبی قنات کند.
این باغدار مدعی است که لایروبی صرفا از محل مبلغی که از باغداران اخذ شده بود، انجام گرفت و بودجه دولتی در این راستا هزینه نشد.
این باغدار با اشاره به اینکه پیمانکار دو چاه قنات را لایروبی کرد و به کار خاتمه داد، گفت: باغداران درصدد پیگیری ماجرا برآمدند، ولی این پیگیری عملا به جایی نرسید و امروز گرفتار بیآبی و خشک شدن باغات و از بین رفتن محصولات کشاورزی هستیم.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای کشاورزان و باغدارن، در اردیبهشتماه سال جاری جهاد کشاورزی اقدام به لایروبی دو چاه دیگر این قنات کرد، اما متاسفانه به قدری فشار آب کم است که تنها 10 هکتار از باغات آبرسانی می شود و آب به باغات 50 متر پایینتر نمیرسد، در صورتی اگر جوی را سیمان کرده و یا لولهگذاری کنند 20 هکتار باغ از خشک شدن نجات خواهد یافت، ولی متاسفانه ارادهای برای این کار وجود ندارد.
حیدری با تاکید بر اینکه اگر جهاد کشاورزی به رفع این مشکل ورود پیدا کند، باغداران نیز در این راستا کمک خواهند کرد تا حداقل این باغات میوه نجات پیدا کنند، گفت: جوی فعلی ماسهای است و همین میزان آب کمی که از قنات وارد جوی میشود نیز به زمین نفوذ میکند، در صورتی که با سیمان کردن جوی میتوان آبیاری باغات را انجام داد.
این باغدار با بیان اینکه جهادکشاورزی به بهانه نبود بودجه لازم از این اقدام امتناع میکند، گفت: اکثر باغات منطقه خشک شده است، در صورتی که اگر جهاد همت کند، باغداران و کشاورزان نیز حمایت خواهند کرد تا حداقل آب مورد نیاز برای جلوگیری از خشک شدن باغات تامین شود.
انتهاي پيام/