به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه در خبری از بروکسل اعلام کرد: لوران فابیوس پس از دیدار با محمد جواد ظریف تاکید کرد: پاریس امیدوار است یک توافق نامه محکم درباره برنامه هسته ای ایران منعقد شود که شامل محدودیت های زمانی در ظرفیت های هسته ای این کشور در بخش تحقیقات و تولید باشد. معنای این حرف آن است که یک سازوکار راستی آزمایی پیشرفته درباره فعالیت های هسته ای ایران و در صورت نیاز درباره مراکز نظامی این کشور باید در این توافق نامه مد نظر قرار داده شود.
لوران فابیوس که در کنفرانسی مطبوعاتی در حضور روزنامه نگاران سخن می گفت، خاطر نشان کرد: آنچه گفته شد همچنین به معنای آن است که ( در توافق نامه احتمالی با ایران) باید بازگشت خودکار به تحریمهای اعمال شده بر ضد ایران در صورت نقض تعهدات این کشور پیش بینی شده باشد.
وزیر امور خارجه فرانسه ادامه داد: همه این ها حائز اهمیت است هم برای امنیت منطقه و هم برای مبارزه با تکثیر سلاحهای هسته ای.
این مسایل حساس در مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای ایران میان این کشور و قدرت های بزرگ از دیرباز شناخته شده هستند اما توضیحات وزیر امور خارجه فرانسه در این باره در حالی صورت می گیرد که مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک ( شامل آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین و آلمان) اوایل هفته آینده سرعت خواهد گرفت چرا که تا پایان مهلت تعیین شده سی ام ژوئن برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته ای ایران فرصت زیادی باقی نمانده است.
لوران فابیوس تاکید کرد: این موضعی است که فرانسه اتخاذ خواهد کرد.
وزیر امور خارجه فرانسه پیش از این نیز تاکید کرده بود: مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک قاعدتا باید سی ام ژوئن به پایان برسد. اگر بخواهیم اطمینان پیدا کنیم که توافق نامه محکم است، لازم است که امکان راستی آزمایی از مراکز هسته ای ایران وجود داشته باشد اما هنوز این اطمینان حاصل نشده است. این یکی از نکاتی است که ما روی آن بحث می کنیم.
دو طرف مذاکره کننده تاریخ سی ام ژوئن امسال را برای انعقاد توافق نامه نهایی بر سر مسئله هسته ای ایران تعیین کرده اند. گروه پنج به علاوه یک شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان از بیش از بیست ماه پیش تلاش می کند توافق نامه ای با ایران در زمینه هسته ای امضا کند که ماهیت صرفا مسالمت آمیز برنامه هسته ای این کشور را تضمین کند و در ازای آن تحریم های بین المللی اعمال شده بر ضد ایران که اقتصاد این کشور را در تنگنا قرار داده است، برداشته شود. ایران و قدرت های بزرگ دوم آوریل گذشته توافق نامه اولیه ای امضا کردند که راه را برای انعقاد توافق نامه نهایی تا سی ام ژوئن درباره برنامه هسته ای ایران باز کرد.
وزرای امور خارجه ایران و فرانسه پس از دیدار دوجانبه خود به فرانک والتر اشتاینمایر و فیلیپ هاموند همتایان آلمانی و انگلیسی خود ملحق خواهند شد تا در نشستی که فدریکا موگرینی مسئول بلندپایه سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار آن شده است، شرکت کنند. این نشست در حاشیه اجلاس ماهانه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.