به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه روسی کامرسانت نوشت: اگر شکایت ایران از روسیه به خاطر عدم تحویل سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ لغو شود، تهران و مسکو قرارداد جدیدی را برای عرضه سامانه دفاع موشکی بهتری موسوم به آنتی ۲۵۰۰ به امضا خواهد رساند.
به نوشته این روزنامه روسی، اگر شکایت ایران از روسیه به خاطر عدم تحویل سامانه دفاع موشکی اس 300 بازپس گرفته شود، مسکو و تهران قرارداد جدیدی را در خصوص تحویل سامانه دفاع موشکی بهتری از خانواده اس 300 موسوم به سامانه آنتی 2500 را امضا خواهند کرد، ولی شرکت صادرات تسلیحات روسیه موسوم به "روس اوبورنو اکسپورت" هنوز درباره این مساله موضع گیری نکرده است.
در سال 2005 توافقی مبنی بر فروش اس 300 از سوی روس ها به ایران میان دو کشور به امضا رسید، اما با وجود پرداخت بهای این قرارداد، مسئولین روسی از اعطای آن به ایران خودداری کردند.
سرگئی چمزوف، رئیس شرکت دولتی- تسلیحاتی «روس تک» در رابطه با پیشنهاد اخیر روسیه به ایران گفته است «ما به آنها پیشنهاد سیستم آنتی-۲۵۰۰ را بجای اس-۳۰۰ دادهایم. آنها مشغول بررسی آن هستند. هنوز تصمیمی گرفته نشده است.»
سیستم آنتی-۲۵۰۰ نوع پیشرفته سیستمی است که در دهه ۱۹۸۰ طراحی شده و موشکهای آن با سرعت ۴۵۰۰ متر در ثانیه پرواز میکند، و بردی معادل ۲۵۰۰ کیلومتر دارد. آنتی- 2500 به منظور پوشش ضد موشکی در ارتفاعات پست، میانه و حتی بالا طراحی شده و توانایی انهدام موشکهای کروز، هواپیمای استراتژیک و تاکتیکی و موشک های با برد بیش از 2500 کیلومتر را دارد.
این در حالی است که یک منبع آگاه اواسط ژوئن گفته بود روسیه و ایران در حال مذاکره برای از سرگیری اجرای قرارداد تحویل سامانه دفاع موشکی اس 300 هستند.
این منبع آگاه تاکید کرده بود مقام های روسی بر بازپسگیری شکایت ایران و نوشتن یک قرارداد جدید با ایران اصرار دارند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چند ماه پیش دستور لغو ممنوعیت فروش سامانه دفاع موشکی اس 300 به ایران را صادر کرده است.
در سال 2010 بود که طی دوران دمیتری مدودف قرارداد 800 میلیون دلاری فروش سامانه موشکی دفاع هوایی اس 300 را لغو کرد. در آن زمان روسیه اعلام کرده بوده در راستای تحریمهای مصوب شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان به خاطر برنامه هستهای ایران، این اقدام را انجام داده است. در مقابل نیز تهران نیز شکوائیهای را برای دریافت غرامت 4 میلیارد دلاری از روسیه به دادگاه داوری ژنو ارائه کرد.
انتهای پیام/
شكايت را پس نگيريد