به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران، شاهین آخوندزاده قائم مقام معاون تحقیقاتی وزارت بهداشت در خصوص شکلگیری موسسه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی اظهار داشت: در حال حاضر، موسسه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی کشور پس از چند سال مجددا شروع به کار کرده است که در واقع اولین تشکیلات و نهادی است که از تحقیقات علوم پزشکی کشور، حمایت مالی انجام می دهد.
وی افزود: در کشورهایی مانند آلمان، آمریکا،انگلستان و. . . که از لحاظ علمی پیشرفته هستند، مراکز ملی برای حمایت مالی از تحقیقات حوزه علوم پزشکی، بودجه بسیار بالایی را صرف میکنند.
آخوندزاده افزود: زمانی که یک تحقیق ملی میشود، بودجه تحقیقاتی آن ، فراتر از سطح دانشگاهها است و نیاز به حمایت ملی دارد که نقش موسسه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی کشور، تامین همین بودجه است.
بودجه پیشنهادی وزارت بهداشت 500 میلیارد تومان بود
وی با اشاره به اینکه ردیف بودجه این موسسه سال قبل دیده شده گفت: مقدمات کار فراهم شده است و هرچند بودجه پیشنهادی وزارت بهداشت برای طرحهای ملی علوم پزشکی امسال، 500 میلیارد تومان بود، اما در حال حاضر با بودجه 30 میلیاردی موافقت شده است که البته برای قدم اول، خوب است.
وی با بیان اینکه 7 کمیته علمی طرحهای بزرگ ملی را بررسی میکنند، افزود: در طی سال، 2 فراخوان خواهیم داشت که یکی الان و دیگری آبان ماه است که طی این دو مقطع پژوهشگران برتر حوزه پزشکی، همه در یک زمان با هم رقابت میکنند.
ضمن اینکه در سایت وزارت بهداشت و بصورت online ثبت نام از پژوهشگران، انجام میشود.
آخوند زاده در خصوص مراحل گزینش طرحهای ملی گفت: ابتدا طرحهای ارسالی، ممیزی علمی کوچک میشود و تعدادی از طرحها که واجد شرایط نباشند،حذف می شوند و پس از آن طرحهای برگزیده،توسط 300داور در سطح ملی و بین المللی،مورد داوری قرار میگیرند.
موسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی پس از 10 سال تعطیلی مجددا راهاندازی شد
به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران، آخوند زاده از تشکیل موسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی در دهه 70 خبر داد و افزود: این موسسه در دهه 70 شمسی با نام مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور شکل گرفته بود که در سال 84 به دلایل نامعلوم، منحل شد و در واقع این مرکز، تنها مرکز حمایت مالی از طرحهای علوم پزشکی کشور، منحل گردیده بود.
وی افزود: پس از 10 سال این مرکز با نام موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور مجددا راهاندازی شد.
رئیس هیئت امنا، وزیر بهداشت است
آخوند زاده با بیان اینکه موسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور بسیار شفاف عمل میکند،گفت: ریاست هیئت امنای این موسسه با شخص وزیر بهداشت است و 7 نفر از دانشمندان برجسته کشور، عضو هیئت رئیسه هستند که این افراد حق ارائه هیچ طرح مصوبی در این موسسه ندارند.
وی در خصوص بودجه این موسسه اظهار داشت: ردیف بودجه 30میلیارد تومانی که تصویب شده برای امسال است و امیدواریم طی سالهای آینده این بودجه افزایش یابد.
آخوندزاده با اشاره به اینکه، کل بودجه پژوهشی کشور در حوزه پزشکی طی سال 100 میلیون دلار است گفت: نیاز به افزایش بودجه بخش تحقیقاتی وجود دارد و از آنجایی که بسیاری از داروها بر اساس نقش بومی ایران توصیه میشود و از طرفی بخش عمدهایی از تحقیقات وارد مراحل درمانی شده است،هدف اصلی این موسسه، بالا بردن کیفیت زندگی افراد سالم و بیمار است.
برای وارد کردن یک داروی جدید به مارکت دارویی
1تا 2 میلیارد دلار بودجه لازم است که با یک مقایسه کوچک میتوان به این تیجه رسید که بودجه بخش تحقیقاتی در حوزه پزشکی کشور بسیار ناچیز است.
آخوند زاده در پایان به این نکته مهم اشاره داشت که با توجه به تحریمها و اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی است، این نکته حائز اهمیت است که راه اقتصاد مقاومتی از پژوهش میگذرد.
حال این نکته قابل تامل است که سیاستگذاران کشور با وجود اینکه میدانند اصل در کشور، بر تولید داخلی و خودکفایی و تاکید بر اقتصاد مقاومتی است، چرا تغییری در نگرش خود در سطح سیاستگذاری های کلان کشور ندارند؟!
بنظر می رسد رسیدن به خودکفایی و دستیابی به اقتصاد مقاومتی زمانی میسر است که با تخصیص بودجه قابل توجه به بخش تحقیقات،بتوانیم طی چند سال آینده به تولیدات ارزنده داخلی دست پیدا کنیم.
گزارش از یکتا صانعی
انتهای پیام/