کارکرد اصلی و ویژگی‌های بانک‌های توسعه‌ای این است که بتواند تجهیز منابع بلند مدت و در عین حال ارزان قیمت را برای بخش‌هایی که بازار نمی‌تواند به شکل رقابتی وارد آن شود، انجام دهد.

به گزارش حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، محمدهاشم بت‌شکن مدیرعامل این بانک که در همایش نقش بانک‌های توسعه‌ای در توسعه و رونق اقتصاد کشور در مرکز همایش‌های دانشگاه تهران سخن می‌گفت؛با بیان این مطلب به ارایه مطالبی در خصوص پیش نیازهای بانک توسعه‌ای پرداخت.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به سخنان وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بانک‌های توسعه‌ای علاوه بر سودآوری منافع اجتماعی و اقتصادی را نیز دنبال می‌کنند و لازمه آن این است که بتوانند از ابزارهای مختلف برای تجهیز و تخصیص بلند مدت منابع و در عین حال ارزان قیمت استفاده کنند.

وی درتشریح دیگر ویژگی‌های بانک‌های توسعه‌ای اظهار داشت: به دلیل این که بانک‌های توسعه‌ای در یک بخش خاص فعالیت می‌کنند، انباشت سرمایه انسانی و دانش و تجربه در آن شکل گرفته و می‌تواند به عنوان پل ارتباطی بین بخش مسکن و مشتری اعم از تسهیلات گیرنده و یا سپرده‌گذار و مقام سیاست‌گذار باشد.
 
بت شکن با بیان اینکه بانک توسعه‌ای می‌تواند راهکارهایی به دولت پیشنهاد بدهد که کاملا اجرایی است، افزود: دولت به عنوان حاکمیت برای اجرای سیاست‌های توسعه ای لازم است که اخبار و اطلاعات بخش مسکن را داشته باشد که بانک‌های توسعه‌ای به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریان وکارکنان می‌توانند مشکلات این بخش را شناسایی و به سیاست‌گذار منتقل کنند .

وی تاکید کرد: بانک مسکن با 75 سال تجربه دیرینه می‌تواند این تجربه را در اختیار سیاست‌گذار بخش مسکن قرار دهد.

بت شکن با بیان این که بانک‌های توسعه‌ای محور توسعه و پیشران توسعه اقتصادی کشور و مجری اقتصاد مقاومتی هستند، ادامه داد: بانک‌های توسعه‌ای قانون و مقررات احتیاطی و نظارتی متفاوتی می‌خواهند و به طور کلی سیاست‌های اعتباری و مالی مستقلی را می‌طلبند و ما نباید با همان خط کشی که یک بانک تجاری اداره می‌شود، پیش برویم.

مدیر عامل بانک مسکن افزود: تنها تفاوتی که از جهت مقام ناظر بین بانک‌های توسعه‌ای و تجاری وجود دارد این است که بانک مرکزی سپرده‌های قانونی بانک‌های تجاری را 13 درصد و بانک‌های تخصصی و توسعه‌ای را 10 درصد اعلام کرده است ولی این کافی نیست و سازمانی مثل بانک مسکن که عموما سپرده‌هایش تعهدی و یا برنامه‌ای است و فعالیت آن در حوزه مسکن است نباید همانند سپرده‌های قانونی که در بانک‌های تجاری وجود دارد را داشته باشد.

در ادامه این همایش بت شکن با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌های حمایت از تولید و نهادهای مالی توسعه‌ای گفت: امیدوارم در سیاست‌های برنامه‌های ششم شاهد جایگاه ویژه، ابزارهای ویژه و ضوابط و مقررات خاص برای حمایت از بانک‌های توسعه‌ای باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار