رییس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به استرس فیزیولوژیکی افراد سیگاری که در ماه رمضان برای آنها به وجود می‌آید، گفت: این استرس فیزیولوژیکی ممکن است عملکرد ریوی افراد سیگاری را تحت تاثیر قرار دهد.

محمد باقر لاریجانی، رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تحریک پذیری افراد سیگاری به دلیل کاهش مصرف آن در ماه رمضان اظهار کرد: استرس فیزیولوژیکی که در اثر تحریک پذیرتر شدن افراد سیگاری به دلیل کاهش استفاده آنها از سیگار در ماه رمضان به وجود می‌آید. ممکن است عملکرد ریوی این افراد را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل این افراد به منظور روزه‌داری موفق و سالم قبل از ماه رمضان با نظر متخصص ریه تغییرات مورد نیاز را درزندگی خود اعمال کنند. 

وی افزود: تغییر عملکرد طبیعی ریه برای فرد سالم در ماه رمضان اتفاق نمی‌افتد و ریه وی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد البته گرسنگی، محدودیت دریافت کالری بر عملکرد ریوی بدن اثر می‌گذارد همچنین تغییر در نسبت کربوهیدرات، چربی، پروتئین رژیم غذایی و وضعیت آب بدن نیز در این مسئله موثر واقع می‌شود. 

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: با توجه به احتمال تغییراتی چون محدودیت کالری دریافتی تغییر نسبت کربوهیدرات،‌ چربی و پروتئین مواد غذایی در ماه رمضان،‌ روزه‌داری در این ماه ممکن است عملکرد ریوی افراد را تحت تاثیر قرار دهد و این مسئله در بیماران مبتلا به اختلالات تنفسی اهمیت زیادی دارد.

لاریجانی با اشاره به تاثیر گرسنگی بر عملکرد ریه بیان کرد: اگر روزه‌داری افراد با کاهش متوسط کالری دریافتی همراه شود،‌ از طریق کاهش بار تنفسی‌، عملکرد ریه را بهبود می‌بخشد البته در صورتی که حجم غذایی مصرفی افراد در وعده‌های غذایی ماه رمضان به خصوص افطار افزایش پیدا کند، بار تنفسی افراد افزایش می‌یابد و این مسئله ممکن است عملکرد ریه را تحت تاثیر قرار دهد. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.