فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی با بیان اینکه 300 میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند، گفت: طی ده سال اخیر حدود 50 درصد افزایش شیوع در آن دیده شده است‌.

دکتر سید بهرام میر سعید قاضی فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران  با بیان اینکه آسم یک بیماری مزمن التهابی و انسدادی راههای هوایی ریه است که باعث صرف هزینه زیادی جهت مراجعات مکرر به خصوص در فصل سرد در کودکان می‌گردد، گفت‌:  طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در حدود سیصد میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا بوده و طی ده سال اخیر حدود 50 درصد افزایش شیوع در آن دیده شده است‌.

وی با اشاره به اینکه تشخیص به موقع و هرچه زودتر باعث کاهش صدمات و عوارض این بیماری می‌گردد، تصریح کرد‌: آموزش به والدین کودک و مبتلايان بزرگسال از نظر شروع درمان به موقع در موارد عود بیماری و ارتباط منظم آنها با پزشک معالج و راههای پیشگیری از نظر کنترل عوامل محیطی و بروزدهنده بیماری از نکات ضروری می‌باشد‌.

این فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی ادامه داد‌: انجام تستها‌ی آلرژی مثل تست خراش پوستی در موارد خاصی مانند همراهی آلرژی بینی و اگزمای پوستی  و آلرژی غذایی لازم است و در کودکانی که فقط با عفونتهای ویروسی عود بیماری دارند و هیچگونه زمینه بیماریهای گفته شده همراه ندارند ضرورت ندارد ولی انجام تست تنفسی به شکل دوره‌ای در زمانهای عود بیماری و استفاده از نفس سنج ( pick flowmeter ) توسط والدین لازم است‌.

وی با بیان اینکه باید برگشت اسید معده به مری را که در این بیماران شایع است در نظر داشت و درمان همزمان آن را توصیه نمود تصریح کرد: شیوع بیماری آسم در کشور ما نیز طبق مطالعات انجام شده قابل توجه می‌باشد و در تهران در حدود 35 درصد پیش بینی می‌شود.

دکتر قاضی در پایان با اشاره به اینکه در دسترس بودن داروهای مربوطه و تحت پوشش بیمه کامل بودن این افراد با توجه به مسایل گفته شده به کمک دولت‌ها ضروری می‌باشد، خاطرنشان کرد: آموزش ادواری پزشکان عمومی و متخصصین کودکان و داخلی در جهت شناخت به موقع بیماری و موارد ضروری معرفی این بیماران به متخصصین آسم و آلرژی راهگشا می‌باشد‌.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار