روزهایمان به کار کردن می گذرد. روزهایی پر از حساب و کتاب و فکر کردن به پایان ماه که حقوق مان را بگیریم و اقساط، اجاره خانه و مابقی مخارج را بپردازیم. اتفاقی که برای همه ما می افتد؛ کافی است چند قلم جنسی که از سوپرمارکت بیشتر برداریم! تمام توازن دخل و خرج مان به هم می ریزد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از فردا، روزهایی پر از حساب و کتاب و فکر کردن به پایان ماه که حقوق مان را بگیریم و اقساط، اجاره خانه و مابقی مخارج را بپردازیم. اتفاقی که برای همه ما می افتد؛ کافی است چند قلم جنسی که از سوپرمارکت بیشتر برداریم! آن وقت است که توازن دخل و خرج مان به هم می ریزد. یا خدا نکند که دلمان میوه نوبر بخواهد! دیگر پولی برای سیر کردن شکم خودمان و خانواده مان باقی نمی ماند.  

اینها حقیقت است، حقیقتی که تمام ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم. همین حقایق است که باعث شده مجردها فکر ازدواج را از سرشان بیرون کنند، یا زوج هایی هم که ازدواج می کنند برای فرزندآوری دست نگه دارند. اینها همان چیزهایی است که فقط گفته می شود اما هیچ وقت کاری برای بهبود اوضاع انجام نمی شود و در حد نقد باقی می ماند.  
 
تشکیل خانواده؛ آرزوی جوانانی که برآورده نمی شود

نیازی به آمار و ارقام نیست. همین که به اطراف تان نگاه کنید، می بینید که تعداد پسران و دختران مجرد نسبت به نسل قبل چند برابر شده است.

این روزها بیشتر جوانان قید ازدواج را زده اند و یا زوج های جوان خیلی کمتر از گذشته برای خرید به بازار می آیند و وقتی هم که می آیند ترجیح می دهند با نصف کردن سرویس طلا و کم کردن از آن به نوعی آبرو داری کنند. چون قدرت خریدشان پایین آمده است و از پس چنین هزینه هایی بر نمی آیند. در این بین هستند جوانانی که به دلیل ترس از کابوس خرید، عقد و تالار و هزینه های سنگین ازدواج از ازدواج می ترسند و هرگز پا پیش نمی گذارند.
 
ترس از فرزندآوری چرا به وجود آمد؟

 
زوجین جوانی که به تازگی زندگی مشترکشان را شروع کرده اند نگران فرزند آوری و خرج و مخارج بزرگ کردن آن هستند . بسیاری از زوج‌های جوان، این روزها بر این باورند که خانواده ایده‌آل، خانواده‌ای تک فرزندی است و داشتن بیش از یک فرزند در خانواده سطح کیفی تربیت کودک را کاهش می‌دهد. علاوه بر مسائل اقتصادی، شاید همین دلیل سبب افزایش روند تک‌فرزندی و کاهش میل زوجین به باروری و فرزندآوری در سال‌های اخیر شده است. حال به برخی هزینه های فرزندآوری می پردازیم که در ادامه می خوانید:

مخارج تقویت قوا:
می‌گویند باید پیش و پس از بارداری دائما خودتان را تقویت کنید که این تقویت قواهم طبق معمول خرج‌های خودش را دارد!  

آزمایش خون اساسی: قبل از بارداری یک آزمایش خون کامل باید بدهید که چون کامل است، کاملا هم گران است. این آزمایش خون حدودا 200هزار تومان خرج دارد که باتوجه به اینکه انجام آن مهم است و می‌تواند از مشکلات کودک و مادرش در آینده جلوگیری کند هزینه‌اش فدای سر خودتان و خانواده‌تان!

سونوگرافی و هیجان‌های گران‌قیمت:
یکی از قسمت‌های هیجان‌انگیز دوران بارداری، سونوگرافی است که معمولا چهار بار طی دوران بارداری (ماه دوم، اواخر ماه سوم و شش‌ونیم ماهگی و اواخر بارداری) برای بررسی میزان رشد جنین و سلامت بارداری با صلاحدید پزشک انجام می‌شود. به تازگی قیمت سونوگرافی 400 درصد افزایش یافت! در حالی که عملاً امکان انجام سونوگرافی در بیمارستان‌های دولتی فراهم نیست و فقط برای بیماران اورژانسی انجام می‌شود و مردم مجبورند برای انجام این کار به مراکز خصوصی بروند و تعرفه خصوصی بپردازند.

9 ماه ملاقات با دکتر: وقتی مطمئن شدید که باردار هستید دیگر باید به طور منظم تحت‌نظر دکتر زنان و زایمان باشید و برای خودتان پرونده تشکیل بدهید. هزینه ملاقات با پزشک متخصص باتوجه به اینکه مطب پزشک در کدام منطقه باشد متفاوت و سرسام آور است.

زیرمیزی هم هست: داستان زیرمیزی را همه می‌دانید و یک قصه تکراری است که ما هم ناچار تکرارش می‌کنیم و آن هم این است که بعضی پزشکان متخصص برای سزارین علاوه بر آنچه که بیمارستان به‌عنوان دستمزد خدمت‌شان تقدیم می‌کند از بیماران پول اضافه‌تری هم می‌گیرند.

انتظار به پایان می‌رسد:
بعد از ماه‌ها انتظار به یکی از بهترین و پراسترس‌ترین مراحل بچه‌دار شدن می‌رسید.  
شش ماه استراحت مادرانه و عواقب آن: موردی که نباید برای مادران شاغل فراموش کرد این است که مدت‌ها از تعیین قانون افزایش مرخصی زایمان می‌گذرد اما در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها این قانون اجرایی نمی‌شود. اما ممکن است در برخی ادارات این قانون اجرا شود اما حقوق‌تان ماه به ماه به حساب‌تان ریخته نشود بلکه باید صبر کنید تا بعدازگذشت زمان از بیمه دریافت کنید.

زردی گرفتن نوزاد: زردی نوزاد از آن مشکلاتی است که در همان ابتدای تولد بچه به قول امروزی‌ها یک حال‌گیری کامل است چون اگر زردی شدید باشد باید درمان شود و این درمان اغلب در بیمارستان صورت می‌گیرد که باتوجه به اینکه بیمارستان موردنظر خصوصی یا دولتی است هزینه‌هایش فرق می‌کند البته می‌شود دستگاه فتوتراپی را اجاره و در منزل از آن استفاده کرد. هزینه اجاره دستگاه فتوتراپی برای هر شب بین 100 تا 150 هزار تومان است.  

نوزاد احتیاج به نظارت پزشک دارد:
بعد از اینکه به سلامت کوچولوی‌تان به‌دنیا آمد باید تا شش ماهگی، ماهی یک بار خدمت متخصص کودکان برود تا وضعیت رشد و سلامتش بررسی شود! ویزیت متخصصان کودک هم قیمت‌های متفاوتی دارد اما به‌طور متوسط 80 الی 100 هزار تومان درنظر بگیرید. آزمایشات غربالگری و واکسیناسیون نوزاد هم از چهار روز بعد از تولد انجام می‌شود.
 
حقوق ها چقدر افزایش یافته؟


نکته قابل تامل این است که تمام این هزینه های سرسام آور در قبال 14 درصد افزایش حقوق است! افزایش حقوقی که شاید به هیچ کاری نیاید و با خرید چند مواد خوراکی از سوپرمارکت تمام شود!  

اما سوالی که مطرح می شود این است که در تمام مراحل برای تشکیل خانواده و فرزندآوری، دولت چه حمایتی از افراد می کند؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۵:۳۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴
سلام, این مطلب فقط به مخارج قبل از تولد اشاره داره در صورتی که تازه بعد از تولد مخارج شروع میشه ,
Iran (Islamic Republic of)
علی ذکری
۱۵:۳۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴
حالا بکید من چی کشیدم با سه قلوهام
خیلی مخارج بالاتر از این حرفهاست من که خونمو بخدا فروختم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴
واقعاممنون.گل گفتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴
قسمت مهم بعد از تولد نوزاد خرید پوشک بچه رو فراموش کردین که گاهای تا 3 سالگی بچه ادامه داره.