به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، "عبدالرضا رحمانی فضلی" در پنجمین جلسه وزارت کشور که در روز دوشنبه 25 خرداد در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به این که انتخابات با مسئولیت معاون سیاسی برگزارمی شود، گفت: یکی از موضوعات مهم ما الکترونیکی کردن انتخابات است که 25 فرآیند دارد و در این 25 فرآیند زیرساختها، تجهیزات، نرمافزارها، آییننامهها، آموزش شمارش و ثبت نام مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی افزود: همه این فرآیندها طی جلسات کارشناسان ما با کارشناسان شورای نگهبان بررسی شده واین امر بسیار خطیر است و با ملاحظات دقیق باید انجام شود و ما با بدبینانه و سختگیرانهترین روش این کار را اجرا میکنیم.
وزیر کشور تأکید کرد: اهمیت این مسأله آن قدر است که برای دستگاههای اخذ رأی تعیین تکلیف شده که به کدام شرکتها برای تنظیم صندوقهای رأی سفارشاتی را ارائه دهیم. همچنین فرایند بازرسی شورای نگهبان نیز در این راستا هماهنگ شده است.
رحمانیفضلی تصریح کرد: همترازی توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی درباره برخی از مشاغل اعلام شده و کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان حداکثر تا 3 تیر فرصت استعفا دارند.
وزیر کشور با اشاره به آسیبهایی که در انتخابات به وجود میآید، گفت: موضوع ثبت احوال کارتهای هویت ملی و شناسنامه در دستور کار ماست تا هیچ گونه امکان سوءاستفاده از کارتهای شناسایی نشود و افراد زیر 18 سال حق رأی نخواهند داشت و استفاده از کارتهایی به جز کارت ملی و شناسنامه در سراسر کشور ممنوع است و نباید از یک شناسنامه فرد فوت شده و یا افراد زیر 18 سال استفاده شود.
وی اضافه کرد: صندوقهای الکترونیکی به صورت اتوماتیک و هوشمند این موارد را شناسایی میکنند. در این راستا در کلانشهرها پس از فرآیند قانونی و هماهنگی با شورای نگهبان تأمین اعتبار شدند.
رحمانیفضلی درباره شفافیت صندوقهای رأی نیز گفت: رئیس جمهور همواره در این راستا تذکراتی دادند و ما دستور تولید صندوقهای رأی شیشهای را دادیم که تعرفههای رأی در آن قابل مشاهده باشد تا شائبهای ایجاد نشود و اطمینان فراهم گردد.
وزیر کشور درباره آخرین وضعیت طرح استانی شدن انتخابات نیز گفت: ما تابع قانون هستیم و اگر قانون جدیدی در مجلس که مورد تأیید شورای نگهبان باشد مصوب شود آن را اجرایی میکنیم و در صورت مهیا شدن حداکثر تا یک ماه دیگر خود را برای استانی شدن انتخابات آماده خواهیم کرد.
رحمانیفضلی درباره لایحه شفافیت مالی نامزدها اظهار داشت: این لایحه را آماده کرده و تا آخر هفته به دولت خواهیم رساند و پیش بینی کردهایم همه منابع مالی مربوط به انتخابات به صورت نقدی و غیرنقدی دریافت و پرداخت شود. منابع مالی غیرنقدی در دفتر حسابرسی ثبت و ضبط خواهد شد.
وی افزود: 25 نفر از نمایندگان مجلس در جلساتی که داشتند از این لایحه استقبال کردند، چرا که این لایحه گام بلندی در جهت سالمسازی انتخابات خواهد بود و در قانون فعلی این مباحث لحاظ شده است.
وزیر کشور درباره این که نباید رأی مردم در صندوق دیده شود، گفت: سازوکار ما بر این اساس است که این تعرفهها داخل پاکت قرار گیرند تا قابلیت رویت نداشته باشند.
وی درباره تجمعات انتخاباتی که در برخی از شهرهای کشور برگزار میشود، گفت: در حال حاضر هیچ جلسه سخنرانی انتخاباتی نداریم و در صورت برگزار شدن جلوی آن را خواهیم گرفت چرا که خلاف قانون است. اگر جلسات سخنرانی که از وزارت کشور مجوز داشته باشند 100 درصد اجرای آن را تضمین میکنیم.
رحمانیفضلی اضافه کرد: صدور مجوز جلسات سخنرانی انتخاباتی در دانشگاهها و مساجد با وزارت کشور نیست. در دانشگاهها با شورای فرهنگی و مساجد با هیأت امنا است.
وزیر کشور با تأکید بر این که باید فرهنگسازی در پروسه انتخابات ایجاد شود، گفت: حفظ حرمت، اخلاق، انسجام و وحدت ملی باید افزایش پیدا کند و آگاهیها نباید تبدیل به رقابتهای ستیزهجویانه باشد و آبروی احزاب نیز باید محفوظ بماند. در این راستا رسانهها در فرهنگسازی انتخابات نقش مهمی دارند.
وی با تأکید بر این که 400 هزار میلیارد تومان اعتبار برای الکترونیکی برگزار شدن انتخابات در سراسر کشور نیاز است، اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع مالی طبق مصوبه دولت در 9 کلانشهر انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد.
رحمانیفضلی درباره نقش احزاب در انتخابات گفت: احزاب در انتخابات مؤثر است و تشکلهای منسجم با هدف مشخص و جهتگیری وارد انتخابات میشوند و تأثیرگذاری آنان بستگی به شرایط بدنه اجتماعی دارد که کاندیدای مطرح شده را قبول داشته باشند یا خیر. همچنین شعارهایی که تولید میکنند آیا مورد قبول مردم است یا خیر و تعامل مثبتی باید با مردم برقرار کنند.
وزیر کشور درباره آخرین وضعیت هیأت مدیره خانه احزاب گفت: در اولین جلسهای که در وزارت کشور برگزار شد، هیأت مدیره موقت تشکیل شد و در جلسه اخیر نیز اصلاحاتی صورت گرفت و هیأت رئیسه دائمی آن در جلسات بعدی مشخص میشود و امیدواریم احزابی که خود را متولی مدیریت افکار عمومی در حوزه سیاسی میدانند، به امر مهم آموزش و فرهنگ تحزب دقت کنند و خودشان در اجرای یک امر صنفی مهم با دقت، سرعت بالا و اطمینان اقدام کنند. این یک آزمون برای احزاب است.
وی در پایان درباره حضور بانوان در استادیومها اظهار داشت: هیچ تصمیم جدیدی درباره حضور بانوان در استادیومها صورت نگرفته است و طبق روال قبل این برنامهها قابل بررسی است.
انتهای پیام/