براساس طرحي كه روز گذشته تقديم هيأت ريسه مجلس شد افراد نيازمند ازكارافتاده پس از شناسايي توسط نهاد‌هاي حمايتي براي هميشه و تا زماني كه شرايط قرار گرفتن در اين گروه را داشته باشند، نسبتي مشخص از حقوق رسمي يك كارگر را دريافت خواهند كرد.

 
 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از عصر ایران ، طرح حمایت از ازکارافتادگان بی‌درآمد با ۲۸۱ امضا به‌عنوان رکورددار تعداد امضا‌های نمایندگان مجلس پای یک طرح، تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد.

عضو كميسيون برنامه و بودجه به‌عنوان يكي از پيگيران اين طرح در مجلس به همشهري گفت: همانطور كه پيش از اين هم اعلام شده بود، قصد داشتيم طرح حمايت از ازكارافتادگان بي‌درآمد با بالاترين تعداد امضاء به هيأت رئيسه تقديم بشود كه روز گذشته همين اتفاق افتاد و اين طرح با ۲۸۱امضاء و قيد ۲فوريت تحويل هيأت رئيسه مجلس شد.

محمدرضا حاجي دليگاني با بيان اينكه تقريبا همه نمايندگان مجلس اين طرح را امضا كرده‌اند گفت:حمايت از اين افراد موضوعي نيست كه به گرايش سياسي و حزبي افراد مربوطه شود.همه نمايندگان با هر گرايشي در اينكه« بايد از افرادي كه توانايي كاركردن ندارند و نيازمند هم هستند حمايت كرد» هم عقيده هستند. 

وي با بيان اينكه حالا اين طرح در اختيار هيأت رئيسه است و بايد مطابق آيين‌نامه داخلي مجلس مسير لازم را براي طرح در صحن طي كند، افزود:ماه‌هاي پاياني مجلس براي نمايندگان روزهاي پركاري است. مسائل مهمي وجود دارد كه لازم است حتما در اين روزها به آن رسيدگي شود اما ما فكر مي‌كنيم هيچ مسئله‌اي از اينكه چند ميليون نفر تنها به اين دليل كه توان كار كردن ندارند گرسنه بمانند مهم‌تر نيست. غفلت چند ساله همه ما از اين موضوع دليل نمي‌شود باز هم از آن غفلت كنيم.

من اميدوارم هيأت رئيسه محترم مجلس با همكاري درباره اين طرح، كمك كند تا ان‌شاءالله در ايام‌ماه مبارك رمضان كه فصل توجه ويژه به محرومان و مستضعفان است، اين طرح در صحن مطرح شود. به اين ترتيب نمايندگان مجلس نيز «جشن رمضان» خود را با هدف كمك به اين افراد برگزارخواهند كرد.

رسيدگي خارج از نوبت

رئيس فراكسيون امداد نيز با تأكيد بر اينكه حمايت از نيازمندان ازكارافتاده فاقد درآمد وظيفه حاكميت است، خواستار رسيدگي خارج از نوبت به طرح در صحن مجلس شد.

فاطمه آليا با ضروري توصيف كردن توجه به طرح حمايت از ازكارافتادگان بي‌درآمد گفت:« بسيار مناسب است كه اين طرح در‌ماه مبارك رمضان به صحن مجلس برسد و همانطور كه با امضاهاي زيادي تقديم هيأت رئيسه شد، با رأي بالايي نيز به تصويب نمايندگان برسد. 

وي نيز با اشاره به تراكم بالاي طرح‌هاي فوريت دار در مجلس گفت: چندين طرح ۲فوريتي از مدت‌ها قبل در نوبت رسيدگي هستند كه همه آنها نيز اهميت دارد.براي نمونه من مدت‌هاست موضوع اصلاح بخش‌هايي از قانون انتخابات يا ساعات كاري زنان را دنبال مي‌كنم كه در نوبت طرح در صحن هستند اما واقعيت اين است كه رسيدگي به اين افراد از مهم‌ترين كارهايي است كه بايد انجام بشود.

بنابراين اميدوارم نمايندگان محترم همكاري كنند تا هر چه سريع‌تر نوبت به بررسي اين طرح برسد.» ‌آليا با تأكيد بر اينكه اگر قانون تأمين اجتماعي براي همگان اجرايي شود و همه افراد جامعه زير چتر حمايتي بيمه قرار بگيرند مي‌توان به كاهش آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از محروميت و كاهش فقر در جامعه اميدوار بود، گفت:‌ مسئله اينجاست كه اكنون قانون حمايتي موجود است اما به‌خوبي اجرا نمي‌شود. اين مسئله در مورد لوايح و قوانين ديگر هم صدق مي‌كند.

جزئيات طرح

براساس طرحي كه روز گذشته تقديم هيأت ريسه مجلس شد افراد نيازمند ازكارافتاده پس از شناسايي توسط نهاد‌هاي حمايتي براي هميشه و تا زماني كه شرايط قرار گرفتن در اين گروه را داشته باشند، نسبتي مشخص از حقوق رسمي يك كارگر را دريافت خواهند كرد. 

بر اين اساس خانواده‌هاي چهارنفره ۵۰درصد، خانواده‌هاي ۳نفره ۴۰درصد، خانواده‌هاي ۲نفره ۳۰درصد و خانواده‌هاي يك نفره ۲۰درصد حقوق و مزاياي يك كارگر با حداقل دستمزد قانون كار را خواهند گرفت و به ازاي هر نفر بيش از چهارنفر ۱۰درصد افزوده خواهد شد. 

در تبصره‌هاي مختلف اين طرح افرادي كه به هر دليل مانند داشتن حداقل ثروت، توانايي كاركردن و... نياز به حمايت نداشته باشند حذف شده‌اند تا كمك‌ها تنها به افراد ازكارافتاده و نيازمند حقيقي برسد. درصورت تصويب اين طرح، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي موظف به تنظيم آيين‌نامه اجرايي آن حداكثر ظرف ۲ماه از تاريخ تصويب خواهد بود.

هم‌اكنون طرح‌ها و لايحه‌هاي يك و دوفوريتي درباره موضوعاتي مانند حفاظت و صيانت از جنگل‌ها، اصلاح آيين‌نامه داخلي درباره استيضاح وزيران، استخدام كارگزاران بيمه محصولات كشاورزي، مقابله با اسيدپاشي و تمديد مهلت اجراي آزمايش قانون ثبت اختراعات در نوبت رسيدگي در صحن علني مجلس قرار دارند.

درباره ۶ميليون نفر

بنابر آمار كميته امداد درمجموع ۷۷۴هزارو۵۰۴خانواده(۲ميليون‌و۵۰هزار نفر)به دلايلي مانند ازكارافتادگي، بيماري يا معلوليت سرپرست تحت پوشش هستند. علاوه بر اين، كميته امداد يك‌ميليون مددجوي سالمند بالاي ۶۰سال دارد كه همراه با افراد تحت تكفل‌شان در سال۹۳بيش از ۲ميليون‌و۵۰هزار نفر بوده‌اند. همچنين مستمري‌بگيران بهزيستي ۴۹۸هزارو۸۵۸خانواده هستند كه با احتساب افراد تحت پوشش اين افراد به يك‌ميليون و ۱۵۳هزار نفر مي‌رسند.

به اين ترتيب در ايران حدود ۲ميليون‌و۲۰۰هزار خانوار با جمعيت ۵ميليون‌و۳۰۰هزار نفر داريم كه هيچ درآمدي جز كمك‌ نهادهاي حمايتي و يارانه ندارند. با درنظر گرفتن به روز نبودن آمار و خطاهاي احتمالي مي‌توان اين جمعيت را تا ۶ميليون نفر تخمين زد.

انتهای پیام / 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.