مسعود دانشمند در گفتگو با خبرنگار
حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در مسئله قاچاق تولید کننده داخلی و مردم زیان میبینند، اظهار داشت: زمانی که دولت درآمد پیشبینی شده خود را از طریق واردات و صادرات کسب نمیکنند برای کسب این درآمد به حوزههای دیگر فشار میآورد.
دبیر کل خانه اقتصاد ایران افزود: در ظاهر کالای قاچاق با قیمتی ارزان به دست مردم میرسد ولی از آن طرف برای جبران درآمد حاصل از مقوله واردات و صادرات مالیات را بالا برده، آب ، برق و گاز را گران کرده و به طور کلی از مجراهای این چنینی زیان خود را جبران میکند.
وی ادامه داد: همچنین بسیاری از کالاهای قاچاق همچون لوازم آرایش و سیگار (بسیاری از سیگارهایی که به فروش میرسند شبه توتون هستند) الزامات استاندارد لازم را ندارند دولت مجبور میشود بجای هزینه کردن در بخشهایی همچون عمران در جهت بهداشت و درمان هزینه کند.
دانشمند با تاکید بر این که مصرف کننده در نهایت زیان میبیند تصریح کرد: توقع میرود نهادهایی که جهت جلوگیری از قاچاق ایجاد شدهاند این حوزه را ساماندهی و حراست کنند اما متاسفانه عزم جدی وجود ندارد.
دبیر کل خانه اقتصاد ایران افزود: طبق آمار در سال گذشته سود قاچاق 60 هزار میلیارد تومان بوده است که خبر از یک فاجعه در این حوزه میدهد.
وی تاکید کرد: باید به صورت سیستماتیک با قاچاق مبارزه شود تا سود حاصل از آن به حداقل رسیده و انگیزهها در این حوزه کاهش یابد.
انتهای پیام/