به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در این زیارتگاه دو درخت چنار کهنسال در راستای شمال جنوب قرار دارند.
رمضانی افزود: در سمت غرب درختهای کهنسال، تراسی وجود دارد که سطح آن سیمان شده و در یک سمت آن در جهت شمال جنوب نهر آب روستا و در طرف مقابل، درختهای کهنسال قرار دارند و در جهت شرق به دلیل خاک برداری، ریشههای درخت بیرون زدگی داشته و کاملاً قابل مشاهده هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: درخت شماره 1 به سمت جنوب قطورتر و قطر ساقه آن 54/2 متر و محیط تنه آن 8 متر است و وسعت تاج آن 56/127 متر مربع بوده و این درخت 18 متر ارتفاع دارد.
رمضانی گفت: درخت شماره 2 در سمت شمال قرار دارد، ساقه درخت در ارتفاع 70/1 متر منشعب شده است و شاخه انشعاب یافته جنوبی محیطی برابر 10/2 متر و شاخه شمالی که در وسط دچار پوسیدگی و تخریب شده محیطی برابر 30/2 متر دارد.
وی افزود: وسعت تاج درخت شماره 2 برابر 7/183 متر مربع بوده و محیط کلی تنه درخت 5/4 متر است و این درخت 17 متر ارتفاع دارد.
رمضانی اظهار کرد: روستای پیر مردانشاه خالی از سکنه است و تا قبل از سال 1347 مردمی در این منطقه زندگی میکردهاند که کار اصلی آنها کشاورزی و دامپروزی بوده، بعد از زلزله و تخریب روستا، بازماندگان از زلزله از روستا کوچ کرده و در دیگر مناطق سکنی گزیدهاند.