در ماه رمضان به خاطر تغییر در زمان مصرف وعده‌های غذایی بهتر است وعده‌های غذایی‌مان را بر اساس نیاز بدن به پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و کالری‌های مورد نیاز تقسیم‌بندی کنیم.

مجید حسن‌قومی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران با اشاره به سیستم غذایی در ماه رمضان و وعده‌های غذایی افراد اظهار کرد: میزان کالری موجود در غذاها باید در وعده سحری و افطار در ماه رمضان تقسیم شود به نحوی که در وعده سحری میزان کافی از کربوهیدرات به همراه پروتئین و چربی مصرف شود تا بتوانند نیاز اولیه فرد را تا زمان افطار بطرف کند.

وی با بیان این که مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌ها در زمان سحری گرسنگی را تشدید می‌کند، افزود: خوردن کربوهیدرات اگرچه مقدار بالایی از کالری‌ها را به بدن می‌رساند اما استفاده بیش از حد آن به خصوص استفاده از مواد غذایی شیرین در وقت سحری احساس گرسنگی فرد را تشدید می‌کند زیرا حالتی به اسم (Big ansolin) را در بدن فرد روزه‌دار به وجود می‌آورد که در پی آن قند خون بالا می‌رود و فرد در طول روزه‌داری با مشکلات بسیاری مانند گرسنگی و کمبود آب مواجه می‌شود.

این متخصص تأکید کرد: حفظ آب بدن یکی از موارد مهم در ماه رمضان است ولی برخی افراد به خاطر باور غلط‌شان در خصوص استفاده از نوشیدنی‌ها علاقه زیادی به مصرف چای و نسکافه در وقت سحری دارند که این آشامیدنی‌ها به خاطر ویژگی ادرارآور بودن‌شان باعث کم شدن آب بدن در طول روز می‌شوند.

حسن‌قومی گفت: روزه‌داران افطار خود را با یک نوشیدنی گرم شروع کنند و از خوردن آشامیدنی‌های خنک پرهیز کنند زیرا نوشیدن آشامیدنی‌های خنک در ابتدای افطار معده را تحریک می‌کند و مشکلات گوارشی را به وجود خواهد آورد.

وی در پایان گفت:‌ وعده‌های افطاری باید کوچک باشند و بعد از یک تا دو ساعت یک شام سبک میل کنند و روزه‌داران فراموش نکنند که مصرف کافی از سبزیجات و میوه‌جات را وعده سحری‌شان جا می‌دهند زیرا یکی از مشکلات آزاردهنده روزه‌داران در ماه رمضان ایجاد یبوست است که با مصرف میوه و سبزیجات کافی در وعده‌های غذایی‌شان می‌توانند مشکل یبوست را حل کنند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار