مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی گفت: مراغه و لرستان زمانی جولانگاه دایناسورها بوده که به دلیل کمبود بودجه نمی توانیم فسیل آن ها را خارج کنیم.

کشف فسیل دایناسور در کشوربه گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ مجید مقدم خرازیان مدیر کل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی با توجه به عملکرد خود در سال 93 و 94 اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویت های سازمان بررسی و بهبود گونه‌های در خطر انقراض و یا مورد تهدید است و ما در پی این امر به تهیه ردلیست پرداخته‌ایم که در این روش به شناسایی این گونه‌ها پرداخته می‌شود که البته هنوز جای بررسی دارد.

وی ادامه داد: یکی از موضوع‌های مهم در حال پیگیری تهیه و تدوین برنامه عمل گونه جانوری و اجرای آن است که بعنوان مثال 3 یا 4 گونه برنامه عمل ان تهیه شده است و در حال اجرا است، مثل گوزن زرد، کروکدیل و سمندر و غیره .

با توجه به امکانات و کمبود بودجه تلاش بر موفقیت و پیشرفت در این حوزه هستیم که البته با افزایش امکانات و بودجه به موفقیت‌های بیشتری خواهیم رسید .

خرازیان ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده با دانشگاه‌های ذی‌الصلاح و دفتر آقای تیموری مدیر کل صید و شکار و همکاری های آن هامی توان به صورت تخصصی در این راه گام برداشت.

وی افزود: ما برای اینکه بتوانیم خوب تصمیم بگیریم باید به داشته‌هایمان آگاه و مسلط باشیم که یکی دیگر از اقدامات ما در این خصوص اصلاح قانون نظام دامپروری است که با توجه به تعریف نادرست از دام با همکاری مجلس و نماینده‌ها نسبت به اصلاح تعریف و قانون آن اقدام خواهیم کرد.

مدیر کل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی درخصوص اهمیت پایش گفت: دنیا به سوی پایش هوشمند سوق پیدا کرده است که در این صورت دیگر نمی‌توان با 4 هزار محیط بان به حفاظت پرداخت و همچنین استفاده از پهباد‌ها می‌تواند کمک شایانی در پیشرفت داشته باشد که در اینصورت بهره‌برداری به حداکثر می‌رسد.

وی با اشاره به پیگیری‌ها درخصوص ببر سیبری تصریح کرد: بیش از 4 سال است که تلاشمان بر عدم معدوم سازی بوده است که با توجه به همکاری‌های سازمان دام‌پزشکی و وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدیم محلی را برای قرنتینه این ببر انتخاب کنیم که اگر موافقت بشود به نمونه گیری و آزمایشات لازم می‌پردازیم و در صورت سالم بودن ببر مشکلی نخواهد بود و اما آزمایشات مشکوک به بیماری ببر باشد بصورت قرنتینه به زندگی ادامه خواهد داد و به هیچ عنوان آن را معدوم نخواهیم کرد و همچنین اگر با محل پیشنهاد شده موافقت نشد نهایتا مکان دیگری را پیشنهاد خواهیم کرد.

اصغر مبارکی مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی بیان کرد: کشور ایران دارای موزه تاریخ طبیعی با ارزشی است که در این راستا بعضی از موزه‌های تاریخ طبیعی که در کل دنیا فعال هستند ، مانند آمریکا و آلمان که  تمایل به برقراری ارتباط با موزه‌های تاریخ طبیعی را دارند.

وی ادامه داد: با توجه به نمونه‌های متنوع و ارزشمند در موزه تاریخ طبیعی از مردم تقاضا داریم از این مکان دیدن کنند.

مبارکی با اشاره به حضور دایناسور‌ها در ایران بیان کرد: بخش‌هایی از ایران از جمله مراغه و لرستان و بخش‌های دیگری که هنوز کشف نشده است زمانی جولانگاه دایناسورها بوده است که البته با توجه به کمبود بودجه برای خارج کردن فسیل و بررسی‌های دیگر با مشکلاتی مواجهیم.

مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی درخصوص تنوع زیستی ایران تصریح کرد: استیون اندرسون خزه‌شناس برجسته آمریکایی که بیشتر کارهای آن در خصوص گونه‌های ایرانی بوده است و هیچ مقاله ای را نمیبینیم که اسم اندرسون در آن نباشد که با توجه به اطلاعات و تجربه بالای خود همیشه از ایران به عنوان متنوع ترین و جذاب ترین مکان از نظر تنوع زیستی می دانست، ایشان با دیدن مار افعی دم عنکبوتی ایران گفت: دیگر با خیال راحت می‌توانم بمیرم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار