به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از تبریز، جابر پناهنده افزود: بذرهای وارداتی سبزیجات برگی ممکن است پرمحصول باشند ولی با شرایط آب و هوایی کشور سازگار نباشند.
وی تصریح کرد: اصلاح بذر و رقم سبزیجات برگی می تواند در تحقیقات محققان در مراکز تحقیقاتی گنجانده شود تا با تولید بذرهای بومی از خروج ارز جلوگیری شود.
پناهنده ادامه داد: بیشتر بذرهای سبزیجات برگی مورد استفاده تولیدکنندگان وارداتی است و از کشورهایی نظیر هلند، امریکا، ایتالیا و... در بازارهای کشور فروخته می شود.
استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: سبزیجات برگی به طور عمده محصولات فصول سرد و خنک محسوب می شوند.
وی افزود: تغذیه متعادل و مصرف صحیح کودهای ازته، فسفره، پتاسه و ریزمغذی ها در تولید سبزیجات برگی ضمن افزایش کیفیت و ماندگاری عاملی برای افزایش عملکرد است.
پناهنده تاکید کرد: تاریخ مناسب کشت، بهزراعی و تغذیه محصولات، کوددهی مناسب و همجنین میزان آبیاری باید مورد توجه تولیدکنندگان سبزیجات برگی قرار گیرد تا افزایش بهره وری امکانپذیر باشد.
انتهای پیام/ح