به گزارش
خبرنگار بانک گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ عبداله فرجی مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی عصر دیروز مدیران صندوقهای قرضالحسنه در محل سازمان اقتصاد اسلامی گرد هم آمدند تا در خصوص حواش ایجاد شد در ارتباط با این صندوق ها اظهار داشت: طبق ماده 64 اساسنامه سازمان فعالیت صندوقها سود ندارد و فعالیت همه ی آن ها غیر انتفاعی است و اگر هم سودی نداشته باشد، صرف توسعه و ترویج سنت قرضالحسنه خواهد شد.
فرجی گفت: اکنون 4600 نفر پرسنل صندوقها در حال فعالیت هستند که 465 کارمند افتخاری بدون دریافت وجه فعالیت میکنند.
وی افزود: با توجه به این موضوع: در برخی موارد اتهاماتی به صندوقهای قرضالحسنه وارد میشود، صحیح نیست، اتهاماتی از قبیل پولشویی، خرید و فروش و امثال آن در حالی زده میشود که کارمندان عاشقانه مشغول فعالیت بوده و هیچ درآمدی ندارند و این موضوع فقط اذهان عمومی را خراب میکند، از مسئولان توقع دارد، با مؤسساتی که تحت لوای قرضالحسنه کارهای دیگر انجام میدهند، برخورد شود، اما نباید صندوقهای واقعی مظلوم واقع شوند.
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: هدف از ایجاد این سازمان توسعه و ترویج فرهنگ قرضالحسنه و مبارزه با ربا دانست و از سال ۱۳۵۸ تاکنون این سازمان در خدمت صندوقهای قرضالحسنه بوده است و به صندوقهای محروم نیز کمک میکند. اکنون بیش از 1200 صندوق تحت نظر سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت دارند که اساسنامه آنها در بانک مرکزی وجود دارد.
فرجی در ادامه گفت: برخی از صندوقها نتوانستند آییننامه خود را طبق قانون اصلاح کنند که با آنها قطع ارتباط شده است، در حال حاضر سالانه حسابرسی از صندوقها صورت میگیرد.
وی افزود: در سازمان اقتصاد اسلامی هدف گرفتن وجه بدون شرط و وام پرداختی نیز بدون شرط است. هزینههای صندوق از سوی خیران و برخی امور دیگر تأمین میشود و مزد کار دریافت نمیکنند.
فرجی مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی با بیان اینکه صندوقهای قرضالحسنه در کارهای اقتصادی هیچ فعالیتی ندارند، گفت: با توجه به اینکه فعالیت های این صندوقها صرفاً قرض الحسنه است، طبیعتاً درآمدها از طریق کارمزد با توجه به هزینهها جوابگو نیست، به همین دلیل از طریقهای دیگر به صندوقها کمک میشود، به ویژه در مناطق کشاورزی به صندوقهای منطقهای برای برطرف شدن نیازها کمک خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: درخواست همکاری بسیاری از سوی صندوقها با سازمان اقتصاد اسلامی وجود دارد و این صندوقها باید حسابرسی شده و طبق ضوابط شرعی فعالیت کنند و از 100 هزار تومان تا 5 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به نیازمندان داده میشود و 27 هزار میلیارد ریال گردش مالی صندوقها بوده و وام پرداختی امسال بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است.
انتهای پیام/