باشگاه خبرنگاران -
زهرا اسکندری؛ سيد عبدالحسين مختاباد آهنگساز و خواننده در سبک سنتی ایرانی، متولد ۱ فروردین ۱۳۴۵ در امره است. وي ریاست دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی را برعهده دارد. از معروفترین آثار هنری عبدالحسین مختاباد میتوان به تمنای وصال و شبانگاهان اشاره کرد. با توجه به حال و روز موسیقی ایران و نگاهی متفاوت به زندگی این خواننده از وی خواستیم تا مهمان «سین جیم»
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران باشد.
سین: چرا موسيقی و خوانندگی ؟
جیم: من در خانوداهای هنرمند متولد شدم و از فضای موسیقی دور نبودم. پدربزرگم نی میزد و پدرم مداح و شاهنامهخوان بود.
سین: اولين بار صدای شما را چه كسی كشف كرد ؟
جیم: اولین بار در مدرسه زمانی که ناظم از من خواست که روی سکوی حیاط مدرسه بروم و تصور به تنبیه داشتم ولی از من خواست که مقابل بچههای مدرسه اجرا کنم و این اولین اجرای من در حضور مردم بود و گاهی معلمانم از من میخواستند که برای آنها آواز بخوانم البته شاگرد زرنگی بودم و این کار برای نمره نبود.
سین: به نظرتون چی شد قطعه «شبانگاهان» ماندگار شد ؟
جیم: وقتی هنرمندی اثر را میسازد به این فکر میکند که این اثر خوب باشد و برخی آثار بر حسب اتفاق خوب میشود و من برای این اثر هم مثل باقی آثار زحمت کشیدم و شاید من برای برخی آثار که زیاد شنیده و استقبال نشدند تلاش بیشتری کردهام ولی «شبانگاهان» ماندگار شد.
سین:با توجه به كنسرت هايی كه در كشور های مختلف برگزار كرديد،چقدر توانسته ايد موسيقی ايرانی را به دنيا بشناسيد ؟
جیم: در حد توان و به صورت فردی تلاشهایی داشتهام اما این امر نیاز به حمایت دارد و مستلزم یک پشتوانه و برنامهریزی است و در این راه تلویزیون و رسانهها میتوانند نقش مؤثری داشته باشند با این حال ما از پوششدهی کنسرتها و پرداخت و معرفی مشاهیر موسیقی مثل جلیل و شهناز محروم هستیم.
سین: يك خاطره از كنسرت هاتون و واكنش مردم از اجراهاتان ؟
جیم:مردم استقبال را همیشه داشته اند ولی گاهی تصور میکنم شاید اجرا برایشان کسلکننده است ولی به محض اتمام اجرا درخواست تکرار دوباره دارند.
سین:از اجرايی كه در جشنواره ی جهانی جشن خلقت برايمان بگيد ؟
جیم:این جشن مجمع مذاهب جهان و اصلیترین کمپین مبارزه علیه جرج بوش و تونی بلر بود کسانی که میخواستند جنگ عراق را به بیراهه بکشانند و در واقع در این کمپین بخش انجمن موسیقی اسلام اصلی را بر عهده داشتیم که شعر «تمنای وصال» با نمادی از اشتیاق ظهور امام زمان است در فضای صلح و عدالت قرار گیرد.
سین:شما علاوه بر هنر در سیاست هم وارد شدید، بزرگترين هدفی كه شما را به شورای شهر كشاند ؟
جیم:شورای شهر یک نهاد اجتماعی است و شعار من «باید تهران را به شهری فرهنگی و هنری تبدیل کنم» و معتقدم این ادعای خارج از توان نیست و ظرفیتهایی که وجود دارد باید به شکلی هدایت شود که شورای شهر یک نهاد نظارتی و اجرای امور به دست هنرمندان باشد.
سین:در مورد نگارخانه ای به وسعت يك شهر بیشتر توضیح بدبد ؟
جیم:طرح نگارخانهای به وسعت یک شعر ایده بسیار خوبی بود که به اجرا گذاشته بود و توانست ظرفیت هنری کشور را در معرض دید عموم مردم قرار دهد.
سین:سياست يا موسيقی، كدامش دغدغه ی اصلی شماست ؟
جیم:دغدغه همیشگی من در موسیقی بوده و هست الان در حال تنظیم آلبوم جدید و برنامهریزی کنسرت هم هستم.
سین: ارتباط نسل جوان با موسيقی را چگونه مي بينيد ؟
جیم:مشکل جوانان ما این است که سودای شهرت دارند در حالیکه اگر در این عرصه با نگاه علمی وارد شوید موفقیت بیشتری کسب خواهید کرد و برای تولید آلبوم و فروش کم آن باید گفت بحث کپیرایت معضلی است که گریبان موسیقیدانان را گرفته و سرمایه گذاری در این عرصه را برای تهیهکنندگان مشکل کرده است.
سین: خانواده در نگاه عبدالحسين مختاباد ؟
جیم: من مرد زندگیام و همسرم به این امر صحه خواهد گذاشت. دو فرزند دختر دارم که در این عرصه موسیقی فعالیت دارند و در نسبت به آنها گفتهام که زرق و برق عالم هنر شما را به خود مشغول کنند و اگر هنرمند کار خود را به درستی انجام دهد میتواند زندگی خوب و حتی به ثروت دست پیدا کند.
سین:جايگاه فرهنگ در رسانه ی ملی ايران در چه رده ای است ؟
جیم: باید تعامل رسانه و هنرمندان بیشتر شود، اگر بخواهیم طبق فرمایش رهبری از این گردنه سخت فرهنگی عبور کنیم، باید به دور از اختلافات شخصی و جناهی به تقویت نمایش چهره هنر و هنرمند پردازیم. فرهنگ کشور مثل درخت نخلی میماند که اگر شاخههایش را کوتاه کنی دیگر ریشهها معنای پیدا نمیکند. امروز شاخهها و سر فرهنگ ما نخبگان و هنرمندانمان هستند که به حاشیه راندن آنها ضرر بزرگی را در پی دارد.
انتهای پیام/